autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu peste

Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Caraibe


    Reteta postata pe: 15 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Caraibe


Reteta postata pe: 15 iunie 2015

Ingrediente
5-7 creveti,, 2 cartofi dulci de marime potrivita,, Icre rosii,, Germeni de ceapa sau ridichie, decor,, busuioc, marar, patrunjel,, Curry,, Cognac,, 1 Ceapa,, 50 ml de vin,, Unt, , curcuma, smantana lichida,

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pun cartofi la copt, ii lasam pana se coc, dupa aceea ii curatam de coaja, ii pasam amestecam unt, sare si un praf de curry, amestecam bine sa nu aibe aglomerari si lasam in asteptare. Curatam creveti de cochilie, rupem capul crevetilor, taiem pe spate si inlaturam firisorul albastrui, dupa care spalam si punem crevetii pe hartie absorbanta, pentru inlaturarea surplusului de apa.

Incingem o tigaie non aderenta in care punem ulei si unt si adaugam crevetii, lasandu-i sa se soteze pe ambele parti, adaugam o putin cognac si flambam, dupa care ii scoatem si ii lasam in asteptare.

Pregatim doua sosuri de verdeturi si de vin cu curcuma. Pregatim verdeturile(busuioc, patrunjel, marar, la alegerea voastra), le spalam si le tocam bine, le punem intr-un mojar mare, adaugam un praf de sare si le vom omogeniza bine, dupa care adaugam ulei de masline, amestecam si asezonam. Sosul de vin: curatam ceapa si o tocam marunt, punem unt si ulei,adaugam ceapa, o lasam pana va deveni translucida, adaugam vinul si lasam sa se evapore alcoolul, asezonam, adaugam un sfert de lingurita de curcuma(turmenic) si putina smantana lichida. Punem sosul in blender, blendam si strecuram. Trecem la decorarea farfuriei din sosul de vin care va fi un pic mai vascos, tragem o linie, aranjam piureul intr-un cerc mic, facem 4-5 cercuri de piure, peste acestea adaugam creveti. Pe linia de sos de vin punem icrele. Decoram cu germeni de ceapa sau de ridichie si stropim cu dressing de verdeturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Cartofi umpluti cu hering, la cuptor

Cartofi umpluti cu hering, la cuptor

Se curata si se spala cartofii, apoi se scobesc in interior cu ajutorul unui cutit. Se condimenteaza

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • 5-7 creveti,
  • 2 cartofi dulci de marime potrivita,
  • Icre rosii,
  • Germeni de ceapa sau ridichie
  • decor,
  • busuioc
  • marar
  • patrunjel,
  • Curry,
  • Cognac,
  • 1 Ceapa,
  • 50 ml de vin,
  • Unt
  • curcuma
  • smantana lichida,

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Evantai de peste la cuptor