Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin

Ingrediente

  • 5-7 creveti,
  • 2 cartofi dulci de marime potrivita,
  • Icre rosii,
  • Germeni de ceapa sau ridichie, decor,
  • busuioc, marar, patrunjel,
  • Curry,
  • Cognac,
  • 1 Ceapa,
  • 50 ml de vin,
  • Unt,
  • curcuma, smantana lichida,

Mod de preparare

Se pun cartofi la copt, ii lasam pana se coc, dupa aceea ii curatam de coaja, ii pasam amestecam unt, sare si un praf de curry, amestecam bine sa nu aibe aglomerari si lasam in asteptare. Curatam creveti de cochilie, rupem capul crevetilor, taiem pe spate si inlaturam firisorul albastrui, dupa care spalam si punem crevetii pe hartie absorbanta, pentru inlaturarea surplusului de apa.

Incingem o tigaie non aderenta in care punem ulei si unt si adaugam crevetii, lasandu-i sa se soteze pe ambele parti, adaugam o putin cognac si flambam, dupa care ii scoatem si ii lasam in asteptare.

Pregatim doua sosuri de verdeturi si de vin cu curcuma. Pregatim verdeturile(busuioc, patrunjel, marar, la alegerea voastra), le spalam si le tocam bine, le punem intr-un mojar mare, adaugam un praf de sare si le vom omogeniza bine, dupa care adaugam ulei de masline, amestecam si asezonam. Sosul de vin: curatam ceapa si o tocam marunt, punem unt si ulei,adaugam ceapa, o lasam pana va deveni translucida, adaugam vinul si lasam sa se evapore alcoolul, asezonam, adaugam un sfert de lingurita de curcuma(turmenic) si putina smantana lichida. Punem sosul in blender, blendam si strecuram. Trecem la decorarea farfuriei din sosul de vin care va fi un pic mai vascos, tragem o linie, aranjam piureul intr-un cerc mic, facem 4-5 cercuri de piure, peste acestea adaugam creveti. Pe linia de sos de vin punem icrele. Decoram cu germeni de ceapa sau de ridichie si stropim cu dressing de verdeturi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi