autor:

KatrinC

» » Aluaturi si Foietaje

Croissante cu crenvursti

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2011

Ingrediente
-cca 400 g faina, -cca 200 g crenvursti, -100 ml ulei, -200 ml apa, -20 g drojdie, -jumatate de lingurita zahar, -jumatate de lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se incepe cu a freca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Din faina, apa, ulei, drojdia lichefiata, sare, se framanta aluatul, si se lasa sa creasca la cald timp de o ora. Dupa ce a dospit aluatul se imparte in 4-5 bilute egale ca marime. Fiecare biluta se intinde cu sucitorul sub forma unui cerc, se unge cercul cu un strop de ulei dublu rafinat sau de masline, dupa care se vor taia cu cutitul 8 triunghiulete, incepind din mijlocul cercului inspre marginile acestuia. Pe fiecare triunghi se va pune cite o bucatica de crenvursti si se va rula dispre partea mai lata spre cea mai ingusta, astfel obinindu-se cornuletele. Se vor aseza croissantele pe o tava tapetata cu hartie de copt., iar aceasta la rindul ei se va unge cu un pic de unt si se va tapeta cu faina. Se vor unge cu ou batut si se vor coace la foc mediu timp de cca 15-20 minute.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Croissante cu crenvursti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine alba impletita

Paine alba impletita

Am pus apa la incalzit. Drojdia am amestecat-o cu zahărul, iar când amestecul a devenit fluid,

7 voturi    6 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Paine integrala cu seminte de floarea soarelui (dietetica)

Paine integrala cu seminte de floarea soarelui (dietetica)

Se pune apa la incalzit dupa care se pregateste drojdia. Se amesteca 3-4 linguri de apa calduta cu

4 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 martie 2011

    hmmm ce bunatate!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • -cca 400 g faina
  • -cca 200 g crenvursti
  • -100 ml ulei
  • -200 ml apa
  • -20 g drojdie
  • -jumatate de lingurita zahar
  • -jumatate de lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adriana K.D.

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

hmmm ce bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Piine speciala