autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Sosuri

Cum facem maioneza?

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 august 2010

Ingrediente
- 1 gălbenuş, - 1 lingură de muştar, - 1 fir de otet, - 100-250 ml de ulei neutru(floarea-soarelui), - sare, - piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Ingredientele trebuie să fie la temperatura ambiantă.

Amestecă gălbenuşul, puţină sare, muştarul . Bate cu telul-pară adăugând un fir subţire de ulei, din când în când. Trebuie adăugat la început puţin până începe să se îngroaşe.
Continuă să adaugi si să bati cu telul până se încorporează cantitatea de ulei.
La sfârşit, poti adăuga puţin oţet pentru a da aciditate.

Variantă:

Poţi adăuga de la început un vâf de cuţit de sare de lămâie.
Se poate pune un gălbenuş fiert tare şi zdrobit bine, apoi să-l adaugi pe cel crud.
Cine doreste poate pune piper sau alte arome(ierburi, lămâie). Mie mi-a rămas maioneza de la salata de boeuf şi am pus tarhon din oţet (tăiat mărunt) cu care poţi face o salată de cartofi fierţi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum facem maioneza?" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos Bechamel

Sos Bechamel

Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca energic apoi se adauga laptele putin cate putin

9 voturi    8 comentarii
20 min
Sosuri
pasta de usturoi

pasta de usturoi

se curata usturoiul si se piseaza bine cu sate, dupa aceea se freaca cu ulei (ca la maioneza) dupa

4 voturi    3 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    yoko (Bucatar sef) , 23 martie 2013

    In niciun caz nu se pune mustar la maioneza...... daca vrei sa nu ti se taie, pune un galbenus crud si unul fiert si toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Nu vad rostul mustarului !

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 10 august 2010

    Asa o prepar si eu,felicitari ca te-i gandit si la cei care nu stiu cum sa faca maioneza........

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • - 1 gălbenuş
  • - 1 lingură de muştar
  • - 1 fir de otet
  • - 100-250 ml de ulei neutru(floarea-soarelui)
  • - sare
  • - piper

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

yoko (Bucatar sef)

In niciun caz nu se pune mustar la maioneza...... daca vrei sa nu ti se taie, pune un galbenus crud si unul fiert si toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Nu vad rostul mustarului !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Macaroane cellentani cu sos de morcovi si carne de vita