autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Sosuri

Cum facem maioneza?

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 august 2010

Ingrediente
- 1 gălbenuş, - 1 lingură de muştar, - 1 fir de otet, - 100-250 ml de ulei neutru(floarea-soarelui), - sare, - piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Ingredientele trebuie să fie la temperatura ambiantă.

Amestecă gălbenuşul, puţină sare, muştarul . Bate cu telul-pară adăugând un fir subţire de ulei, din când în când. Trebuie adăugat la început puţin până începe să se îngroaşe.
Continuă să adaugi si să bati cu telul până se încorporează cantitatea de ulei.
La sfârşit, poti adăuga puţin oţet pentru a da aciditate.

Variantă:

Poţi adăuga de la început un vâf de cuţit de sare de lămâie.
Se poate pune un gălbenuş fiert tare şi zdrobit bine, apoi să-l adaugi pe cel crud.
Cine doreste poate pune piper sau alte arome(ierburi, lămâie). Mie mi-a rămas maioneza de la salata de boeuf şi am pus tarhon din oţet (tăiat mărunt) cu care poţi face o salată de cartofi fierţi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum facem maioneza?" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
sos de paste cu ardei si ton

sos de paste cu ardei si ton

Se taie ceapa marunt,se curata ardeii se toaca,se pun intr-o tigaie cu putin ulei si se calesc 10

0 voturi    0 comentarii
30 min
Sosuri
Dahl cu cartofi dulci, spanac si linte verde

Dahl cu cartofi dulci, spanac si linte verde

1. Cu cateva ore inainte, pune lintea sa stea in apa apoi scurge-o. 2. Intr-o cratita, pe foc

6 voturi    7 comentarii
35 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    yoko (Bucatar sef) , 23 martie 2013

    In niciun caz nu se pune mustar la maioneza...... daca vrei sa nu ti se taie, pune un galbenus crud si unul fiert si toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Nu vad rostul mustarului !

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 10 august 2010

    Asa o prepar si eu,felicitari ca te-i gandit si la cei care nu stiu cum sa faca maioneza........

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • - 1 gălbenuş
  • - 1 lingură de muştar
  • - 1 fir de otet
  • - 100-250 ml de ulei neutru(floarea-soarelui)
  • - sare
  • - piper

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

yoko (Bucatar sef)

In niciun caz nu se pune mustar la maioneza...... daca vrei sa nu ti se taie, pune un galbenus crud si unul fiert si toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Nu vad rostul mustarului !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Salsa