Cum facem maioneza?

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cum facem maioneza?

Ingrediente

  • - 1 gălbenuş
  • - 1 lingură de muştar
  • - 1 fir de otet
  • - 100-250 ml de ulei neutru(floarea-soarelui)
  • - sare
  • - piper

Mod de preparare

Ingredientele trebuie să fie la temperatura ambiantă.

Amestecă gălbenuşul, puţină sare, muştarul . Bate cu telul-pară adăugând un fir subţire de ulei, din când în când. Trebuie adăugat la început puţin până începe să se îngroaşe.

Continuă să adaugi si să bati cu telul până se încorporează cantitatea de ulei.

La sfârşit, poti adăuga puţin oţet pentru a da aciditate.

Variantă:

Poţi adăuga de la început un vâf de cuţit de sare de lămâie.

Se poate pune un gălbenuş fiert tare şi zdrobit bine, apoi să-l adaugi pe cel crud.

Cine doreste poate pune piper sau alte arome(ierburi, lămâie). Mie mi-a rămas maioneza de la salata de boeuf şi am pus tarhon din oţet (tăiat mărunt) cu care poţi face o salată de cartofi fierţi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor