autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Sosuri

Cum facem maioneza?

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 august 2010

Ingrediente
- 1 gălbenuş, - 1 lingură de muştar, - 1 fir de otet, - 100-250 ml de ulei neutru(floarea-soarelui), - sare, - piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Ingredientele trebuie să fie la temperatura ambiantă.

Amestecă gălbenuşul, puţină sare, muştarul . Bate cu telul-pară adăugând un fir subţire de ulei, din când în când. Trebuie adăugat la început puţin până începe să se îngroaşe.
Continuă să adaugi si să bati cu telul până se încorporează cantitatea de ulei.
La sfârşit, poti adăuga puţin oţet pentru a da aciditate.

Variantă:

Poţi adăuga de la început un vâf de cuţit de sare de lămâie.
Se poate pune un gălbenuş fiert tare şi zdrobit bine, apoi să-l adaugi pe cel crud.
Cine doreste poate pune piper sau alte arome(ierburi, lămâie). Mie mi-a rămas maioneza de la salata de boeuf şi am pus tarhon din oţet (tăiat mărunt) cu care poţi face o salată de cartofi fierţi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum facem maioneza?" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Tahini (pasta de susan) - baza pentru halva sau hummus

Tahini (pasta de susan) - baza pentru halva sau hummus

Semintele de susan se prajesc la cuptor si se macina marunt. Se amesteca bine cu uleiul pina rezulta

5 voturi    5 comentarii
15 min
Sosuri
Paste cu creveti si mazare

Paste cu creveti si mazare

Uleiul se incinge intr-o tigaie apoi se adauga usturoiul si se caleste cateva secunde (avand grija

6 voturi    1 comentariu
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    yoko (Bucatar sef) , 23 martie 2013

    In niciun caz nu se pune mustar la maioneza...... daca vrei sa nu ti se taie, pune un galbenus crud si unul fiert si toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Nu vad rostul mustarului !

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 10 august 2010

    Asa o prepar si eu,felicitari ca te-i gandit si la cei care nu stiu cum sa faca maioneza........

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • - 1 gălbenuş
  • - 1 lingură de muştar
  • - 1 fir de otet
  • - 100-250 ml de ulei neutru(floarea-soarelui)
  • - sare
  • - piper

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

yoko (Bucatar sef)

In niciun caz nu se pune mustar la maioneza...... daca vrei sa nu ti se taie, pune un galbenus crud si unul fiert si toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Nu vad rostul mustarului !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pesto de patrunjel Pesto de patrunjel

Patrunjelul se taie mai marunt si impreuna cu oregano taiat marunt, sare si uleiul de masline se dau la blender pana se obtine o pasta. Se

0 voturi    0 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii cu ardei kapia rosu Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele, oprind numai partea sanatoasa si coapta, apoi se dau prin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos Gribiche