autor:

cheche

» » Torturi

Cupola cu frisca

Autor: cheche (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cheche (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2010

Ingrediente
Pt blat:7 oua, 7 linguri zahar, 5 linguri faina, 2 linguri cacao, Pt crema:2 oua, 4 linguri zahar, 400 ml frisca, 2-3 linguri cacao, o esenta de rom, Pt insiropat:200 ml apa, 3 linguri zahar, o esenta de rom, Pt ornat:200 ml frisca, bombonele pt ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile unul cate unul,se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pt 30-35 de minute.
Cele 2 oua se amesteca cu zaharul,se pun pe baie de aburi,pana se topeste zaharul si se intareste putin.
Apoi se da la rece.
Intre timp se bate frisca,se adauga cacaoa si crema de oua.
Apa,zaharul si esenta se pun intr-o craticioara pe foc pana se leaga ca un sirop si se topeste zaharul.
Blatul copt si racit se taie in trei si se insiropeaza cu siropul de mai sus.
Intr-un castron tapetat cu folie transparenta se aseaza un blat insiropat,se pune jumate din crema,al doilea blat,cealalta jumatate de crema si ultimul blat.
Se da la rece pt 30 de minute.
Frisca pt ornat se bate cu mixerul.
Tortul se rastoarna pe o farfurie,se indeparteaza folia,se imbraca cu frisca si se orneaza dupa preferinte cu bombonele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupola cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Lory

Tort Lory

Blatul 1. se separa albusurile de galbenusuri ; 2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar

5 voturi    9 comentarii
5h
Torturi
Tort de vanilie

Tort de vanilie

Blatul: Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Eu le-am amestecat

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    mmm ce bine arata si ce gustos este!!!!!!!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Foarte bine arata!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Foarte draguta aceasta cupola dulce!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Superb...chiar imi place cum arata.Felicitari!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Mamma mia ce frumoasa cupola !!!! Felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Bun si frumos, mai mult nici ca trebue. Felicitari !

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      felicitari arata super

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Interesant!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Arata bine!felicitari!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Arata foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pt blat:7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Pt crema:2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 400 ml frisca
  • 2-3 linguri cacao
  • o esenta de rom
  • Pt insiropat:200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • o esenta de rom
  • Pt ornat:200 ml frisca
  • bombonele pt ornat

Raporteaza reteta

Retete
de cheche
Tort cu iaurt de fructe

Tort cu iaurt de fructe

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina si coaja rasa de lamaie.Compozitia

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste bolognese

Paste bolognese

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se incinge putin ulei

24 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

joly-gina (Chef de cuisine)

mmm ce bine arata si ce gustos este!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort Valentine's day