autor:

www.Reteta-Video.ro

» » Spume si creme dulci

Curd de capsuni

Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2014

Ingrediente
500 gr. de capsuni curatate si spalate, 160 gr. de zahar, 4 oua, 150 gr. de unt cu minim 80% grasime, foarte rece, o lingura si jumatate cu zeama de lamaie, o lingura si jumatate cu apa

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Taiem capsunile in felii. Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa, zeama de lamaie si capsunile. Amestecam si le lasam sa fiarba timp de cateva minute, pana cand capsunile se inmoaie bine. Inchidem aragazul si le lasam sa se racoreasca putin.



Pregatim un bol rezistent la caldura, in care punem ouale si le mixam. Adaugam zaharul si continuam sa mixam, pana cand acesta se topeste si amestecul isi schimba culoarea, devine albicios.



Pasam capsunile calde, pana cand obtinem un piure. Punem o lingura din piureul cald peste amestecul de oua si mixam. Continuam sa adaugam piureul de capsuni cald, lingura cu lingura, si mixam.



Pregatim o cratita cu apa deasupra careia sa putem pune bolul cu crema, fara ca acesta sa atinga apa. Pregatim aragazul si lasam apa din cratita sa fiarba. Punem bolul cu crema de capsuni deasupra apei care clocoteste, si amestecam continuu cu un tel in forma de para.



Crema de capsuni va incepe sa faca spuma, apoi se va ingrosa. Amestecam continuu, insistand pe margini si pe fundul bolului. Batem fara incetare, pana cand crema se ingroasa. Curdul de capsuni nu trebuie sa fiarba, ci doar sa fie fierbinte si sa se lege. Amestecam pana cand obtinem o consistenta ca o budinca, care sta pe statele unei linguri.



Adaugam untul rece, taia in bucatele si continuam sa amestecam cu telul, pentru a nu se taia compozitia. Crema trebuie sa fie usor lichida, ca o budinca, pentru ca se va mai intari atunci cand se raceste. Luam vasul de pe aburi si lasam crema sa se racoreasca putin, cat timp pregatim borcane.



Rasturnam crema de capsuni in borcane si acoperim cu folie alimentara, pusa chiar deasupra curd-ului pentru a nu se forma o crusta. Lasam sa se raceasca si punem borcanul cu cream in frigider unde il putem pastra, acoperit cu capac, cam 2 luni. Putem sa-l folosim ca si crema pentru orice prajitura, dar si simplu...



Reteta video completa o gasiti la: http://www.reteta-video.ro/retete/curd-de-capsuni.html



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Curd de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Curd de capsuni

Curd de capsuni

Capsunele se curata de codite, se spala sub jet de apa, se pun in blender si se fac piure. In craticioara

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Minitarte cu curd de capsuni

Minitarte cu curd de capsuni

Dupa ce am pregatit aluatul, asa cum am aratat la minitarte vesele,il intindem intr-o foaie mai subtire(va

3 voturi    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. de capsuni curatate si spalate
  • 160 gr. de zahar
  • 4 oua
  • 150 gr. de unt cu minim 80% grasime
  • foarte rece
  • o lingura si jumatate cu zeama de lamaie
  • o lingura si jumatate cu apa

Raporteaza reteta

Retete
de www.Reteta-Video.ro
Paste cu Sos de Dovlecei

Paste cu Sos de Dovlecei

Pasul 1 Taiem dovleceii in cubulete mici. Tocam ceapa julien. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam

0 voturi    2 comentarii
35 min
Paste si pizza
Rulouri de Dovlecei cu Branza

Rulouri de Dovlecei cu Branza

Pasul 1 Incalzim cuptorul. Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului

1 vot    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Prajitura cu Mere Rase

Prajitura cu Mere Rase

Incalzim cuptorul. Punem praful de copt peste faina si omogenizam. Radem merele pe razatoarea mare. Pregatim

15 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Inghetata de iaurt cu ciocolata alba