autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Curry cu vinete si susan-“Fried brinjal sesame curry”-reteta srilankeza

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 august 2012

Ingrediente
Curry(in l.tamil inseamna sos) este numele acordat unor mancaruri originare din India,Sri Lanka,Bangladesh si tarile din Asia de Sud-Est, care au in comun o combinatie de condimente care include in mod obligatoriu ardei iute proaspat sau uscat., Combinatia de condimente variaza de la regiune la regiune sunt folosite ca atare sau macinate si se pot adauga la momente diferite ale prepararii pentru a obtine arome diferite., Curry se gateste cu pui, carne,peste,crustacee cu diferite vegetale sau poate fi exclusiv vegetarian., De asemmenea curry poate fi un sos gatit cu iaurt,lapte de cocos,legume pasate,supa sau uscat –gatit cu foarte putin lichid, care se lasa sa se evapore prin fierbere., Condimentul cunoscut sub numele de curry a fost introdus in Europa in secolul al 18-lea de negustorii indieni ca un amestec de diferite condimente., Frunzele de curry sunt niste frunze aromatice ale copacului Murraya koeniggi folosite in multe mancaruri in India si Sri Lanka., Se prajesc impreuna cu ceapa la inceputul prepararii mancarii si ii dau o aroma speciala si putin dulceaga., Se pot folosi atat frunzele verzi,cat si cele uscate dar aroma este mai puternica de la frunzele verzi., Avem nevoie de:, -6 vinete mici roz, -100 g seminte de susan prajite si macinate marunt, -1/4cana suc de tamarind, -1 ceapa medie taiata marunt, -1/2lingurita pasta de usturoi, -1/2lingurita pasta de ghimbir, -sare dupa gust, -boia iute( chilli) dupa gust, -1/2lingurita curcuma, -1/2lingurita boabe de mustar, -1/2lingurita chimin macinat, -cateva frunze de curry( eu am avut uscate), -1 lingurita de coriandru macinat, -1 cub de zahar de cocos, -ulei

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

10 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala si se usuca cu un prosop de bucatarie.
Se fac pe lung 2 crestaturi in asa fel incat sa se deschida ca niste petale ,apoi se calesc in ulei pana isi schimba culoarea si s-au inmuiat.
Se scot pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei.
Se incalzeste intr-o tigaie wok putin ulei, se adauga chiminul, boabele de mustar si frunzele de curry.Se calesc cca ½ de minut apoi se adauga ceapa si se lasa pana ia o culoare aurie.
Se adauga pasta de usturoi si ghimbir,semintele de susan( eu am lasat 1 lingura mare de seminte de susan intregi) ,sarea,boiaua iute,curcuma,coriandrul,zaharul de cocos si sucul de tamarind.
Se fierb la foc potrivit 5 minute.
Se adauga vinetele calite si se mai lasa 10 minute.
Se servesc cu paine Indiana “chappati” sau garnitura de orez fiert.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Curry cu vinete si susan-“Fried brinjal sesame curry”-reteta srilankeza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare scazuta de bob verde -“Foul akhdar bi zeit”( de post)

Mancare scazuta de bob verde -“Foul akhdar bi zeit”( de post)

Se curata bobul verde si setaie in bucati de cca 2-3 cm. Se spala bine si se lasa la scurs . Ceapa

2 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie, dupa care se adauga baconul

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 august 2012

    Un preparat delicios si prezentat minunat asa cum ne-ai obisnuit:) Felicitari ! *****

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 10 august 2012

    Excelenta reteta! imi plac foarte mult mancarurile pe baza de curry. Nu uitam ca e foarte bun pentru un organism sanatos. Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

10 voturi

Ingrediente

  • Curry(in l.tamil inseamna sos) este numele acordat unor mancaruri originare din India,Sri Lanka,Bangladesh si tarile din Asia de Sud-Est
  • care au in comun o combinatie de condimente care include in mod obligatoriu ardei iute proaspat sau uscat.
  • Combinatia de condimente variaza de la regiune la regiune sunt folosite ca atare sau macinate si se pot adauga la momente diferite ale prepararii pentru a obtine arome diferite.
  • Curry se gateste cu pui
  • carne,peste,crustacee cu diferite vegetale sau poate fi exclusiv vegetarian.
  • De asemmenea curry poate fi un sos gatit cu iaurt,lapte de cocos,legume pasate,supa sau uscat –gatit cu foarte putin lichid
  • care se lasa sa se evapore prin fierbere.
  • Condimentul cunoscut sub numele de curry a fost introdus in Europa in secolul al 18-lea de negustorii indieni ca un amestec de diferite condimente.
  • Frunzele de curry sunt niste frunze aromatice ale copacului Murraya koeniggi folosite in multe mancaruri in India si Sri Lanka.
  • Se prajesc impreuna cu ceapa la inceputul prepararii mancarii si ii dau o aroma speciala si putin dulceaga.
  • Se pot folosi atat frunzele verzi,cat si cele uscate dar aroma este mai puternica de la frunzele verzi.
  • Avem nevoie de:
  • -6 vinete mici roz
  • -100 g seminte de susan prajite si macinate marunt
  • -1/4cana suc de tamarind
  • -1 ceapa medie taiata marunt
  • -1/2lingurita pasta de usturoi
  • -1/2lingurita pasta de ghimbir
  • -sare dupa gust
  • -boia iute( chilli) dupa gust
  • -1/2lingurita curcuma
  • -1/2lingurita boabe de mustar
  • -1/2lingurita chimin macinat
  • -cateva frunze de curry( eu am avut uscate)
  • -1 lingurita de coriandru macinat
  • -1 cub de zahar de cocos
  • -ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Lia Maria (Chef de cuisine)

Un preparat delicios si prezentat minunat asa cum ne-ai obisnuit:) Felicitari ! *****

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Musaca de cartofi cu ciuperci