autor:

brindusa

» » Supe de legume

Dal Shorva- supa de linte indiana

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Ingrediente
* 300 g linte rosie, * 4 l de apa, * 1 lingurita curcuma, * 1/2 lingurita chilli pudra, * 1 lingurita chimen pudra, * 2-3 frunze de dafin (ar trebui sa folosesc frunze de curry, dar de unde????!), * 1/4 lingurita cardamom praf, * 2 lingurite mustar boabe (alb sau negru), * 2 catei de usturoi rasi fin, * sare, piper dupa gust, * felii de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Spala bine lintea si pune-o la fiert cu urmatoarele 6 ingrediente. Fierbe la foc mic pana ce lintea este fiarta. Scoate frunzele de dafin.

Amesteca supa sau paseaz-o putin cu o lingura ca sa aibe o consistenta mai fina.

Soteza usturoiul si semintele de mustar in ulei pana se auresc. Adauga in supa si mai fierbe la foc mic 5 minute.

Scoate coaja si partea alba de pe lamai si pune cate o felie in fiecare farfurie. Pune supa deasupra si seveste-o calda cu paine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dal Shorva- supa de linte indiana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare,

10 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Nerita incercata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Arata super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    Bun,bun,bun...Lintea imi place enorm..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Apetisanta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • * 300 g linte rosie
  • * 4 l de apa
  • * 1 lingurita curcuma
  • * 1/2 lingurita chilli pudra
  • * 1 lingurita chimen pudra
  • * 2-3 frunze de dafin (ar trebui sa folosesc frunze de curry
  • dar de unde????!)
  • * 1/4 lingurita cardamom praf
  • * 2 lingurite mustar boabe (alb sau negru)
  • * 2 catei de usturoi rasi fin
  • * sare
  • piper dupa gust
  • * felii de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa
Tort cu mascarpone

Tort cu mascarpone

Blatul: 1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita

14 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Pui glazurat cu miere

Pui glazurat cu miere

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu

4 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

constanta proca (Chef de cuisine)

Nerita incercata !

Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
Supa crema de broccoli si cartofi la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune