autor:

brindusa

» » Supe de legume

Dal Shorva- supa de linte indiana

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Ingrediente
* 300 g linte rosie, * 4 l de apa, * 1 lingurita curcuma, * 1/2 lingurita chilli pudra, * 1 lingurita chimen pudra, * 2-3 frunze de dafin (ar trebui sa folosesc frunze de curry, dar de unde????!), * 1/4 lingurita cardamom praf, * 2 lingurite mustar boabe (alb sau negru), * 2 catei de usturoi rasi fin, * sare, piper dupa gust, * felii de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Spala bine lintea si pune-o la fiert cu urmatoarele 6 ingrediente. Fierbe la foc mic pana ce lintea este fiarta. Scoate frunzele de dafin.

Amesteca supa sau paseaz-o putin cu o lingura ca sa aibe o consistenta mai fina.

Soteza usturoiul si semintele de mustar in ulei pana se auresc. Adauga in supa si mai fierbe la foc mic 5 minute.

Scoate coaja si partea alba de pe lamai si pune cate o felie in fiecare farfurie. Pune supa deasupra si seveste-o calda cu paine.
Spala bine lintea si pune-o la fiert cu urmatoarele 6 ingrediente. Fierbe la foc mic pana ce lintea este fiarta. Scoate frunzele de dafin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dal Shorva- supa de linte indiana" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Supe de legume
Ciorba de legume si naut la slow cooker Crock-Pot

Ciorba de legume si naut la slow cooker Crock-Pot

In vasul aparatului Crock-Pot puneti ceapa feliute subtiri, ardeiul gras tocat marunt, morcovul si

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Supe de legume
Supa crema de gulii

Supa crema de gulii

Se curata si se spala legumele. Se pun la fiert pastrand ceapa si o gulie intreaga, iar telina, restul

0 voturi    0 comentarii
2h
Supe de legume

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Nerita incercata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Arata super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    Bun,bun,bun...Lintea imi place enorm..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Apetisanta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • * 300 g linte rosie
  • * 4 l de apa
  • * 1 lingurita curcuma
  • * 1/2 lingurita chilli pudra
  • * 1 lingurita chimen pudra
  • * 2-3 frunze de dafin (ar trebui sa folosesc frunze de curry
  • dar de unde????!)
  • * 1/4 lingurita cardamom praf
  • * 2 lingurite mustar boabe (alb sau negru)
  • * 2 catei de usturoi rasi fin
  • * sare
  • piper dupa gust
  • * felii de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa
Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti

Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti

* Pune zaharul, untul, laptele si cacaoa la fiert intr-o craticioara. La foc mic amesteca din cand

9 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Cassoulet

Cassoulet

Ziua 1 * Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte. Ziua 2

5 voturi    2 comentarii
6h
Mancaruri cu carne
Confit de canard

Confit de canard

* Prima zi: Presara pulpele de rata bine de tot cu sare, pe toate partile. Pune-le intr-o tava, acopera-le

3 voturi    3 comentarii
30h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Nerita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de naut cu rosii Supa crema de naut cu rosii

Curatam ceapa, morcovul, telina, cartoful si usturoiul. Toate legumele curatate, mai putin ceapa, le taiem cuburi. Ceapa si usturoiul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de ciuperci Supa crema de ciuperci

Intr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt (eu o dau pe razatoare, asa nu mai "plang"

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe