autor:

Fara foto

» » Prajituri

Delicatesa cu nuci

Autor: Roses (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Roses (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
Un kilogram foi subtiri de placinta, Un kg de nuci, 500 g zahar, Coaja de la 2 lamai, Coaja de la o portocala, Un praf de sare, 2 pliculete zahar vanilat, 50 g margarina, 3 portocale, 100 g zahar, vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se face un sirop din zahar, 150-200 ml de apa, coaja de lamaie si de portocala, vanilie si se amesteca cu nucile pana se obtine o crema groasa.
2. Separat, intr-un ibric, se topeste margarina si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
3. Se da drumul la cuptor, se pregateste o tava, se unge fiecare foaie de placinta si se aseaza in tava. O foaie de placinta, un rand de crema si tot asa, pana la ultima foaie de placinta.
4. Se baga la cuptor si cat timp se coace, se pregateste glazura de portocale. Se taie 3 portocale in felii subtiri si se pun cu zahar la baie cu aburi. Astfel se va obtine o dulceata o dulceata de portocale. Dupa ce s-a copt placinta, se toarna glazura si se portioneaza. Se serveste ornata cu frunzulite de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Delicatesa cu nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitura cu bucluc de 8 Martie 2013

Prăjitura cu bucluc de 8 Martie 2013

Se curăţă şi se rad merele. Se aprinde cuptorul. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste

13 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri
cheesecake cu dovleac

cheesecake cu dovleac

Se pun in robotul de bucatarie biscuitii se mixeaza de cateva ori pana se faramiteaza apoi se pune

0 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Un kilogram foi subtiri de placinta
  • Un kg de nuci
  • 500 g zahar
  • Coaja de la 2 lamai
  • Coaja de la o portocala
  • Un praf de sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 g margarina
  • 3 portocale
  • 100 g zahar
  • vanilie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec rapid in doua culori