1. Se face un sirop din zahar, 150-200 ml de apa, coaja de lamaie si de portocala, vanilie si se amesteca cu nucile pana se obtine o crema groasa.
2. Separat, intr-un ibric, se topeste margarina si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
3. Se da drumul la cuptor, se pregateste o tava, se unge fiecare foaie de placinta si se aseaza in tava. O foaie de placinta, un rand de crema si tot asa, pana la ultima foaie de placinta.
4. Se baga la cuptor si cat timp se coace, se pregateste glazura de portocale. Se taie 3 portocale in felii subtiri si se pun cu zahar la baie cu aburi. Astfel se va obtine o dulceata o dulceata de portocale. Dupa ce s-a copt placinta, se toarna glazura si se portioneaza. Se serveste ornata cu frunzulite de menta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii