autor:

Fara foto

» » Prajituri

Delicii tropicale

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Ingrediente
175 g unt, 200 g zahar, 2 oua, 1/4 lingurita de esenta de migdale sau de vanilie, 350 g faina, 1 lingurita de praf de copt, 1 lingurita de sare, forme de fursecuri (stea si peste), tuburi de glazura colorata pentru prajituri

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 180 grade Celsius.
2. Se freaca untul si zaharul pana cand se formeaza o crema usoara si spumoasa. Se adauga ouale si esenta preferata.
3. In alt bol, se amesteca faina, praful de copt si sarea. Se adauga amestecul cu ou si se framanta un aluat. Se mai adauga faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana.
4. Se asaza aluatul pe o suprafara de lucru pe care s-a presarat faina si se ruleaza o foaie groasa de jumatate de centimetru, apoi se taie in forme cu ajutorul formelor de fursecuri. Se asaza prajiturile pe tavi de copt (nu prea apropiate una de cealalta).
5. Se coc timp de 8-12 minute pana cand capata culoare aurie. Se lasa la racit.
6. Se decoreaza fiecare prajitura cu glazura colorata.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Delicii tropicale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Se mixeaza untul/ margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra si cel vanilat. Se adauga

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu aroma de citrice

Prajitura cu aroma de citrice

1.Se prepara blatul alb,mixand albusurile separate cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 175 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 1/4 lingurita de esenta de migdale sau de vanilie
  • 350 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita de sare
  • forme de fursecuri (stea si peste)
  • tuburi de glazura colorata pentru prajituri

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Pască cu brânză dulce