1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 180 grade Celsius.
2. Se freaca untul si zaharul pana cand se formeaza o crema usoara si spumoasa. Se adauga ouale si esenta preferata.
3. In alt bol, se amesteca faina, praful de copt si sarea. Se adauga amestecul cu ou si se framanta un aluat. Se mai adauga faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana.
4. Se asaza aluatul pe o suprafara de lucru pe care s-a presarat faina si se ruleaza o foaie groasa de jumatate de centimetru, apoi se taie in forme cu ajutorul formelor de fursecuri. Se asaza prajiturile pe tavi de copt (nu prea apropiate una de cealalta).
5. Se coc timp de 8-12 minute pana cand capata culoare aurie. Se lasa la racit.
6. Se decoreaza fiecare prajitura cu glazura colorata.
Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii