autor:

Fara foto

» » Prajituri

Delicii tropicale

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Ingrediente
175 g unt, 200 g zahar, 2 oua, 1/4 lingurita de esenta de migdale sau de vanilie, 350 g faina, 1 lingurita de praf de copt, 1 lingurita de sare, forme de fursecuri (stea si peste), tuburi de glazura colorata pentru prajituri

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 180 grade Celsius.
2. Se freaca untul si zaharul pana cand se formeaza o crema usoara si spumoasa. Se adauga ouale si esenta preferata.
3. In alt bol, se amesteca faina, praful de copt si sarea. Se adauga amestecul cu ou si se framanta un aluat. Se mai adauga faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana.
4. Se asaza aluatul pe o suprafara de lucru pe care s-a presarat faina si se ruleaza o foaie groasa de jumatate de centimetru, apoi se taie in forme cu ajutorul formelor de fursecuri. Se asaza prajiturile pe tavi de copt (nu prea apropiate una de cealalta).
5. Se coc timp de 8-12 minute pana cand capata culoare aurie. Se lasa la racit.
6. Se decoreaza fiecare prajitura cu glazura colorata.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Delicii tropicale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura After Eight cu sos de merisoare

Prajitura After Eight cu sos de merisoare

Sunt fericita! Si sa va spun si voua de ce: am gasit merisoare in piata!!!!!!!!! De cand tot caut

0 voturi    4 comentarii
3h 30 min
Prajituri
Chec de ciocolata glazurat

Chec de ciocolata glazurat

Mai intai punem pe foc intr-un vas laptele si ciocolata rupta bucatele. Lasam pe foc pana in momentul

5 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 175 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 1/4 lingurita de esenta de migdale sau de vanilie
  • 350 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita de sare
  • forme de fursecuri (stea si peste)
  • tuburi de glazura colorata pentru prajituri

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa