Se separa albusurile de ou de galbenusuri.Se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o masa pufoasa.Se adauga treptat galbenusurile amestecand mereu.Bananele curatate se zdrobesc cu furculita si se amesteca cu romul.Se amesteca faina cu nucile,ciocolata,praful de copt,apoi se adauga in compozitia de unt si oua.Adaugam bananele.Se amesteca totul cu albusurile batute spuma.
Se incinge cuptorul la 180C.Se unge o forma cu ulei si se introduce in ea coca.Se coace cca.30 min(sau pana devine aurii; verificam cu o scobitoare).
Topim ciocolata(daca e glazura se foloseste conform retetei de pe ambalaj),se toarna peste prajitura rece si se lasa sa se intareasca.Din frisca decoram 8 floricele.Pe fiecare se aseaza cate o felie de banana.Daca nu se decoreaza cu frisca prajitura poate fi pastrata timp de-o saptamana.
Pofta buna!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii