autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE CRUDE - DOVLECEI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
dovlecei, pungi sau cutii din material plastic

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

39 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se pot congela in mai multe moduri in functie de modul de preparare.Se vor alege dovlecei tineri, trufandale cum se spune din popor.
Dovleceii se spala ,se zvanta si se taie la capete. Fiind foarte tineri nu se vor curata de coaja.Coaja ii va ajuta sa se mentina tari.

1. Se vor taia cubulete,se va presara cu marar verde tocat foarte fin si se vor folosi la prepararea supelor,a cremelor,ciorbelor,la tocanite etc...

2. Se vor taia felii de pana la 1 cm grosime pentru dovlecei pane si musaca.

3. Se vor taia cubulete pentru a se folosi la prepararea dovleceilor prajiti.

4. Se vor taia in jumatate,se va scoate miezul si se vor ambala pentru a fi umpluti cu carne, branza, orez. Miezul obtinut prin scobirea dovleceilor se pastreaza pentru a fi folosit la sos deoarece da un gust foarte bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE CRUDE - DOVLECEI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Suc de rosii galbene

Suc de rosii galbene

Rosiile spalate,taiate in sferturi,se trec prin separator iar sucul rezultat se pune la fiert intr-o

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Muraturi asortate cu ghimbir

Muraturi asortate cu ghimbir

Se spala bine legumele care trebuie sa fie proaspete, fara negrituri. Se curata de coaja morcovii,

15 voturi    5 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Va multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Asta toamna am pus si eu in lada frigorifica dovlecei pentru iarna,au fost super !

  • Fara foto

    ELENA M , 04 octombrie 2009

    interesant. astept sa o pun in practica am multi dovlegei si imi plac mult de tot dar nu stiam ca pot fi congelati.merci.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Multumesc ...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Interesante retete.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Interesant ...doar loc in congelator sa mai avem...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

39 voturi

Ingrediente

  • dovlecei
  • pungi sau cutii din material plastic

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Pepenasi verzi murati