DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE CRUDE - DOVLECEI

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE CRUDE - DOVLECEI

Ingrediente

  • dovlecei
  • pungi sau cutii din material plastic

Mod de preparare

Dovleceii se pot congela in mai multe moduri in functie de modul de preparare.Se vor alege dovlecei tineri, trufandale cum se spune din popor.

Dovleceii se spala ,se zvanta si se taie la capete. Fiind foarte tineri nu se vor curata de coaja.Coaja ii va ajuta sa se mentina tari.

1. Se vor taia cubulete,se va presara cu marar verde tocat foarte fin si se vor folosi la prepararea supelor,a cremelor,ciorbelor,la tocanite etc...

2. Se vor taia felii de pana la 1 cm grosime pentru dovlecei pane si musaca.

3. Se vor taia cubulete pentru a se folosi la prepararea dovleceilor prajiti.

4. Se vor taia in jumatate,se va scoate miezul si se vor ambala pentru a fi umpluti cu carne, branza, orez. Miezul obtinut prin scobirea dovleceilor se pastreaza pentru a fi folosit la sos deoarece da un gust foarte bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc