Dovleceii se pot congela in mai multe moduri in functie de modul de preparare.Se vor alege dovlecei tineri, trufandale cum se spune din popor.
Dovleceii se spala ,se zvanta si se taie la capete. Fiind foarte tineri nu se vor curata de coaja.Coaja ii va ajuta sa se mentina tari.
1. Se vor taia cubulete,se va presara cu marar verde tocat foarte fin si se vor folosi la prepararea supelor,a cremelor,ciorbelor,la tocanite etc...
2. Se vor taia felii de pana la 1 cm grosime pentru dovlecei pane si musaca.
3. Se vor taia cubulete pentru a se folosi la prepararea dovleceilor prajiti.
4. Se vor taia in jumatate,se va scoate miezul si se vor ambala pentru a fi umpluti cu carne, branza, orez. Miezul obtinut prin scobirea dovleceilor se pastreaza pentru a fi folosit la sos deoarece da un gust foarte bun.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii