autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - CONOPIDA SI BROCCOLI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 iulie 2009

Ingrediente
Ex. 2 buc. conopida proaspata, pungi din material plastic

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

18 voturi

Mod de preparare

Congeland legumele avem avantajul ca le putem pregati mult mai repede si avem tot timpul anului legume care isi pastreaza nealterate vitaminele si aromele.

Conopida si broccoli se desfac buchetele,se spala,se fierb in apa fiarta cu otet cca 15-20 de min,dupa care se clatesc sub jet de apa rece,se scurg bine si se ambaleaza in pungulite legate bine sau vidate si astfel vom avea mancaruri delicioase...
Daca ti-a placut reteta noastra "DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - CONOPIDA SI BROCCOLI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe

Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert pana cand scade si bobul este moale. Ceapa se curata

2 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Suc de rosii galbene

Suc de rosii galbene

Rosiile spalate,taiate in sferturi,se trec prin separator iar sucul rezultat se pune la fiert intr-o

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ioan-danut Rusu , 01 iulie 2014

    nu este nevoie sa fie fierte,doar spalate in apa cu sare.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2013

    E minunat sa le ai aproape cand ai nevoie...

  • Fara foto

    Proca Constanta , 23 noiembrie 2013

    Si eu pun ,iarna e nemaipomenit sa ai asa ceva

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Iarna sunt o bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Nu stiam ca se fierb in apa cu otet.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Otetul adaugat in apa pentru oparitul conopidei, nu afecteaza nici gustul,nici culoarea acesteia, dimpotriva..., iar otetul are proprietatea de a distruge orice vietate minuscula, bacterie care prin simpla spalare sau oparire nu sunt distruse.Nu se simte nici mirosul de otet deoarece se clateste sub jet de apa rece si acesta nu va persista...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      De ce pui la fiert si otet?nu ii schimba gustul?

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Cel mai mult imi place conopida pane.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Am incercat prima data fara sa le oparesc cu ani in urma ,dar nu mi-au placut ca si-au schimbat culoarea...De atunci le congelez asa si sunt foarte multumita...

    • Fara foto

      moasa stefania , 18 august 2009

      Dragii mei, conopida este mai gustoasa daca NU o fierbeti inainte de a o congela ! Spalata bine dupa ce s-a desfacut din cuiburi, se scurg de apa pe un prosop de bucatarie curat. Se pun in pungi de plastic intepate din loc in loc cu o furculita. Cand vrem sa le folosim, deci cand le scoatem din figider, asa crude si inghetate, le punem la fiert in APA CLOCOTITA ! Dupa ce s-au fiert le folosim cum dorim, dar mie imi plac foarte mult cu maioneza si putin usturoi. Sunt un deliciu. Pofta buna!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Se pastreaza foarte bine

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

18 voturi

Ingrediente

  • Ex. 2 buc. conopida proaspata
  • pungi din material plastic

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

E minunat sa le ai aproape cand ai nevoie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
ARDEI IUTE DIN GRADINA LA BORCAN