autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - MAZARE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Ingrediente
mazare proaspata, pungi sau cutii din material plastic, , Mazarea se poate congela oparita sau in stare cruda.In ambele situatii este foarte gustoasa.Depinde de timpul pe care il aveti la dispozitie.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

30 voturi

Mod de preparare

Congeland legumele avem avantajul sa le putem pregati intr-un timp mai scurt,iar prin congelare isi pastreaza nealterate vitaminele si aromele.
Putem congela mazare,frunze de vita de vie, conopida, broccoli, fasole verde, bame, spanac, loboda, stevie, porumb...

Daca cumparati mazarea pastai,acestea din urma se desfac si se aleg boabele,una cate una.
Cantitatea de mazare obtinuta prin curatarea pastailor se spala ,se lasa sa se scurga si se introduce pentru a se opari putin in apa fiarta(cateva secunde).Se scoate in strecuratoare si se lasa sa se raceasca foarte bine.
Se va ambala in pungi sau in cutii din material plastic in portii care se vor gati o singura data.

Daca doriti sa o congelati in stare cruda,neoparita,mazarea se spala ,se scurge,se zvanta foarte bine si se ambaleaza in pungi sau cutiute din material plastic.
Daca ti-a placut reteta noastra "DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - MAZARE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ceapa murata

Ceapa murata

O muratura pe care o sa o adorati, care este pur si simplu perfecta pentru zilele reci de iarna! Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Ardei copti la borcan

Ardei copti la borcan

Coaceti ardeii, dupa care ii curatati de coaja deasupra unei cratite ca sa curga lichidul din ei

319 voturi    38 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    La fel procedez si eu .

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Multumesc...

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Buna,foarte buna ideea,dat fiind ca noi folosim foarte multe produse congelate.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      E tare buna, ce bine cand e la indemana.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      La fel pregatesc si eu mazarea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

30 voturi

Ingrediente

  • mazare proaspata
  • pungi sau cutii din material plastic
  • Mazarea se poate congela oparita sau in stare cruda.In ambele situatii este foarte gustoasa.Depinde de timpul pe care il aveti la dispozitie.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de toamna