Se spala bine dovleceii apoi se sterg si se taie in doua,pe lung,apoi se scobesc de miez cu ajutorul unei ingurite.Se pune intr-o oala apa cu sare iar cand da in clocot se scufunda dovleceii curatati de miez,timp de 5 minute apoi se scot si se lasa sa scurga bine de apa.
Se incinge un pic de ulei apoi se caleste ceapa si ardeiul taiat marunt,se adauga carnea tocata si pieptul afumat,taiat cubulete mici,se potriveste de sare si piper..Se da de pe foc si se adauga verdeata tocata fin.Se umple fiecare jumatate de dovlecel cu aceasta umplutura apoi se aseaza una langa alta intr-o tavita.Deasupra umpluturii a fiecarei jumatati se pun cate doua jumatati de rosii sherry si se leaga compozitia cu cate un ou de prepelita spart deasupra fiecarei jumtati.In tava se pune apa cu un praf de sare,un pic de ulei de masline dar si ingurita de legume deshidratate,pana la buza jumatatilor si se da la cuptor pana ce se coc ouale de prepelita .Se servesc calzi sau reci,simpli sau cu smantana deasupra.
Pofta buna!!
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii