Dovlecei umpluti

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Dovlecei umpluti

Ingrediente

  • 3-4 dovlecei tineri
  • 250 g carne tocata de pui
  • un piept de pui afumat
  • o ceapa mica
  • 2-3 ardei rosii
  • sare piper
  • verdeata
  • ulei de masline
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 6 oua de prepelita
  • 5 rosii cherry

Mod de preparare

Se spala bine dovleceii apoi se sterg si se taie in doua,pe lung,apoi se scobesc de miez cu ajutorul unei ingurite.Se pune intr-o oala apa cu sare iar cand da in clocot se scufunda dovleceii curatati de miez,timp de 5 minute apoi se scot si se lasa sa scurga bine de apa.

Se incinge un pic de ulei apoi se caleste ceapa si ardeiul taiat marunt,se adauga carnea tocata si pieptul afumat,taiat cubulete mici,se potriveste de sare si piper..Se da de pe foc si se adauga verdeata tocata fin.Se umple fiecare jumatate de dovlecel cu aceasta umplutura apoi se aseaza una langa alta intr-o tavita.Deasupra umpluturii a fiecarei jumatati se pun cate doua jumatati de rosii sherry si se leaga compozitia cu cate un ou de prepelita spart deasupra fiecarei jumtati.In tava se pune apa cu un praf de sare,un pic de ulei de masline dar si ingurita de legume deshidratate,pana la buza jumatatilor si se da la cuptor pana ce se coc ouale de prepelita .Se servesc calzi sau reci,simpli sau cu smantana deasupra.

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Reteta de vinete umplute cu carne. Vinete umplute cu carne reteta simpla si delicioasa.

Vinete umplute cu carne
Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Reteta de limba soacrei. Reteta de rulouri de vinete si dovlecel. Limba soacrei reteta de aperitiv cu vinete si dovlecei....

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise