Dovlecei umpluti

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Dovlecei umpluti

Ingrediente

  • 3-4 dovlecei tineri
  • 250 g carne tocata de pui
  • un piept de pui afumat
  • o ceapa mica
  • 2-3 ardei rosii
  • sare piper
  • verdeata
  • ulei de masline
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 6 oua de prepelita
  • 5 rosii cherry

Mod de preparare

Se spala bine dovleceii apoi se sterg si se taie in doua,pe lung,apoi se scobesc de miez cu ajutorul unei ingurite.Se pune intr-o oala apa cu sare iar cand da in clocot se scufunda dovleceii curatati de miez,timp de 5 minute apoi se scot si se lasa sa scurga bine de apa.

Se incinge un pic de ulei apoi se caleste ceapa si ardeiul taiat marunt,se adauga carnea tocata si pieptul afumat,taiat cubulete mici,se potriveste de sare si piper..Se da de pe foc si se adauga verdeata tocata fin.Se umple fiecare jumatate de dovlecel cu aceasta umplutura apoi se aseaza una langa alta intr-o tavita.Deasupra umpluturii a fiecarei jumatati se pun cate doua jumatati de rosii sherry si se leaga compozitia cu cate un ou de prepelita spart deasupra fiecarei jumtati.In tava se pune apa cu un praf de sare,un pic de ulei de masline dar si ingurita de legume deshidratate,pana la buza jumatatilor si se da la cuptor pana ce se coc ouale de prepelita .Se servesc calzi sau reci,simpli sau cu smantana deasupra.

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise