Dovlecei umpluti cu orez si legume

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Dovlecei umpluti cu orez si legume

Ingrediente

  • 5 dovlecei
  • marar verde
  • piper boabe
  • 2-3 frunze de dafin
  • Pentru umplutura
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 1/2 vinata
  • o cana si jumatate cu orez
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru sos
  • o cana pasta de rosii
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 lingura rasa cu zahar
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Prepararea umpluturii............ceapa se curata ,se spala si se taie marunt..........ardeiul gras se curata,se spala si se taie cubulete...............morcovul se curata,se spala si se da prin razatoare.......vanata se spala si se taie cubulete.Incingem uleiul si punem legumele la calit ,le condimentam cu sare si piper si tinem la foc mic pentru circa 5 min.Stingem totul cu un pahar cu apa si lasam pana cand legumele devin moi.

Intre timp spalam orezul si il adaugam si pe el in tigaia cu legume.Amestecam bine si mai tinem pe foc pana cand orezul absoarbe toata apa.Tragem de pe foc si adaugam mararul taiat marunt.Amestecam bine si potrivim de sare si piper.

Dovleceii fiind tineri si proaspeti nu i-am curatat de coaja.I-am taiat in doua si am indepartat miezul cu ajutorul unei lingurite.

Umplem fiecare dovlecel cu compozitia de orez si legume.

Acoperim fiecare dovlecel in parte cu rondele de rosii.

Asezam dovleceii astfel umpluti intr-un vas

ii stropim cu ulei de masline , adaugam apa atata cat sa ii acopere,cateva boabe de piper si cateva foi de dafin..Dam la foc si lasam sa fiarba la foc mic ,sub capac circa 20 de min.

Facem un sos din pasta de rosii ,vin si zahar.Condimentam cu sare si piper si turnam peste dovlecei.Dam la cuptor pana cand sosul este bine scazut iar dovleceii si compozitia bine facute.

Scoatem din cuptor ,asezonam cu marar verde si.........................va invit la masa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise