autor:

andraconstantinescu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 august 2016

Ingrediente
250 g teci de fasole, fideluta, 500 g piept de pui, putina boia de ardei dulce, o ceapa, un morcov, jumatate de ardei Kapia rosu, putin cimbrisor, cimbru, busuioc si patrunjel (uscate), 80 g orez, 500 g rosii, 5 jumatati de dovlecel (curatate de coaja si seminte si spalate), 60 g cascaval, doua frunze proaspete de busuioc, o foaie de dafin, cateva boabe de piper negru, cateva fire de patrunjel verde, circa 200 ml ulei, sare, apa.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Se pune o cratita cu apa la foc impreuna cu o lingurita de sare.

Se indeparteaza moatele de la teci, se spala si se pun in apa clocotita. Se lasa acolo circa jumatate de minut, apoi se scot si se lasa sa se raceasca.

Pieptul de pui se spala, se taie bucati mari si se toaca la robotul de bucatarie, apoi se caleste in 5-6 linguri de ulei cu putina sare si boia de ardei dulce.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica.

Ardeiului Kapia i se indeparteaza semintele, apoi se spala si se toaca.

Tecile oparite se taie marunt.

Toate aceste legume se pun peste pieptul de pui impreuna cu ierburile aromatice uscate (putin cimbrisor, cimbru, busuioc si patrunjel) si un pahar cu apa si se lasa sa se fiarba.

Dupa ce scade apa, se spala orezul si se pune peste legume, dupa care se adauga 250 g de rosii spalate, curatate de codite si date prin robot. Se fierbe compozitia in continuare pana cand scade.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Jumatatile de dovlecel se aseaza intr-o cratita cu 100-150 ml ulei, se dau cu sare si se umplu cu compozitia de legume si piept de pui. In cratita se adauga putina sare, 250 g de rosii spalate, curatate de codite si date prin robot, apoi se completeaza cu apa pana la gura cratitei. Se acopera dovleceii cu folie de aluminiu si se introduce cratita la cuptor.

Dupa ce dovleceii s-au patruns, se indeparteaza folia, si se adauga cascaval ras peste dovlecei, iar in cratita se adauga doua frunze proaspete de busuioc, o foaie de dafin si cateva boabe de piper negru. Se introduce cratita din nou la cuptor pana cand se topeste cascavalul.

Dovleceii umpluti cu piept de pui si teci de fasole se servesc cu patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fleica de porc cu cartofi prafuiti prin malai

Fleica de porc cu cartofi prafuiti prin malai

Inainte cuptorul se seteaza la 250 C, in tava se pune hartie de copt se stropeste cu ulei de masline

6 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Aripa de curcan cu legume la Doubletta

Aripa de curcan cu legume la Doubletta

Se pune la fiert aripa de curcan in apa cu putina sare in tigaia adanca Doubletta.Deasupra se pune

3 voturi    1 comentariu
1h 5 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 250 g teci de fasole
  • fideluta
  • 500 g piept de pui
  • putina boia de ardei dulce
  • o ceapa
  • un morcov
  • jumatate de ardei Kapia rosu
  • putin cimbrisor
  • cimbru
  • busuioc si patrunjel (uscate)
  • 80 g orez
  • 500 g rosii
  • 5 jumatati de dovlecel (curatate de coaja si seminte si spalate)
  • 60 g cascaval
  • doua frunze proaspete de busuioc
  • o foaie de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • cateva fire de patrunjel verde
  • circa 200 ml ulei
  • sare
  • apa.

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

14 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de legume cu perisoare Ciorba de legume cu perisoare

Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii,patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de porc cu varza murata Ciorba taraneasca de porc cu varza murata

Carnea o portionam in cubulete mici pe care le rumenim putin, pe toate partile, in ulei sau unt. Varza murata o maruntim dupa preferinta. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Mancare de vinete