Dovlecei umpluti cu quinoa si linte

Timp pregatire
60 minute
Dovlecei umpluti cu quinoa si linte

Ingrediente

  • 4 dovlecei mari, taiati in jumatate
  • 1/2 cana quinoa
  • 1/2 cana linte rosie
  • 1 ceapa, maruntita
  • 1 morcov, dat pe razatoarea mica
  • 1 Linguri marar proaspat, maruntit
  • 1-2 rosii, feliate
  • 1 Lingura vegeta naturala (optional - eu folosesc Belsug de mirodenii - Dulce)
  • 1 lingurita cimbru
  • sare si piper, dupa gust (umplutura trebuie sa fie putin mai sarata)
  • Sos de rosii:
  • 1 cana pasta de tomate sau rosii la conserva
  • 2-3 catei de usturoi, pisati
  • 1/2 lingurita piper macinat

Mod de preparare

Curata dovleceii si taie-i in jumatate. Scobeste-i folosind o lingurita. (Nu arunca pulpa dovleceilor, o poti folosi la chifltelutele vegetariene!) Pune quinoa si lintea rosie la fiert. Acestea se pot fierbe si in multicooker, insa mi-a fost mai usor sa le fierb in ibric pe aragaz, intrucat nu trebuie sa fiarba decat 10 minute.

Amesteca intr-un bol quinoa si lintea fiarta, morcovul ras, ceapa maruntita, mararul, sarea si condimentele. Umple toti dovleceii. Pune dovleceii in vasul multicooker si aseaza cate o felie de rosie pe post de capacel la fiecare.

Adauga apa cat sa ii acopere 2/3. Adauga 1/2 Lingura de sare grunjoasa in apa. Din MENU selecteaza programul STEW > din COOKING TIME alege 40 minute > apasa START si inchide capacul. Dupa finalizarea programului, aparatul intra automat in programul KEEP WARM si va tine mancarea calda pana la servire.

Reteta pregatita de Ruxandra, @gourmandelle.com cu aparatul Philips Multicooker.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura