Dovlecei umpluti cu quinoa si linte

Timp pregatire
60 minute
Dovlecei umpluti cu quinoa si linte

Ingrediente

  • 4 dovlecei mari, taiati in jumatate
  • 1/2 cana quinoa
  • 1/2 cana linte rosie
  • 1 ceapa, maruntita
  • 1 morcov, dat pe razatoarea mica
  • 1 Linguri marar proaspat, maruntit
  • 1-2 rosii, feliate
  • 1 Lingura vegeta naturala (optional - eu folosesc Belsug de mirodenii - Dulce)
  • 1 lingurita cimbru
  • sare si piper, dupa gust (umplutura trebuie sa fie putin mai sarata)
  • Sos de rosii:
  • 1 cana pasta de tomate sau rosii la conserva
  • 2-3 catei de usturoi, pisati
  • 1/2 lingurita piper macinat

Mod de preparare

Curata dovleceii si taie-i in jumatate. Scobeste-i folosind o lingurita. (Nu arunca pulpa dovleceilor, o poti folosi la chifltelutele vegetariene!) Pune quinoa si lintea rosie la fiert. Acestea se pot fierbe si in multicooker, insa mi-a fost mai usor sa le fierb in ibric pe aragaz, intrucat nu trebuie sa fiarba decat 10 minute.

Amesteca intr-un bol quinoa si lintea fiarta, morcovul ras, ceapa maruntita, mararul, sarea si condimentele. Umple toti dovleceii. Pune dovleceii in vasul multicooker si aseaza cate o felie de rosie pe post de capacel la fiecare.

Adauga apa cat sa ii acopere 2/3. Adauga 1/2 Lingura de sare grunjoasa in apa. Din MENU selecteaza programul STEW > din COOKING TIME alege 40 minute > apasa START si inchide capacul. Dupa finalizarea programului, aparatul intra automat in programul KEEP WARM si va tine mancarea calda pana la servire.

Reteta pregatita de Ruxandra, @gourmandelle.com cu aparatul Philips Multicooker.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise