autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Dovlecei umpluti si sarmalute din frunze de vita de vie(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 08 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 08 mai 2009

Ingrediente
-1 kg dovlecei(cca 15 la kg)(vezi foto), -250 g foi de vita, -3 pahare de orez(pahar de apa), -300 g carne de miel sau vita, -sare, -piper,ienibahar,cardamom(putin)pudra,cca1/2 lingurita curcuma(turmeric)pudracurcuma se foloseste,mai mult pt. culoare, -ulei de masline(cca 4-6 linguri), -cca 1 lingurita de menta(verde sau uscata),f marunta, -4-5 catei de usturoi, -4 rosii

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

9 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se golesc de miez;frunzele(nu batrine,aspre si tari),se dau in citeva clocote;cind se fierb, nu se pun toate o data;250 g se impart cam la 4-5 si apoi se dau in clocot.Orezul,curatat de impuritati,se pune in apa calduta;se lasa 30 minute.Carnea se taie petratele de cca 4-5 mm.
Cind orezul e gata,se spala f bine;se pune sarea(1 lingurita si jumate pt cantitatea asta de orez), se pune intr-o strecuratoare,sa se scurga putin(citeva minute);se pune sarea(1 lingurita si jumate pt cantitatea asta de orez),condimentele;se mesteca bine(cu mina);se pune carnea(iar se mesteca cu mina);se pune, apoi uleiul(asa rece) si menta;se mesteca cu o lingura.Gata umplutura.
Se umplu dovleceii, lasind cca 2 1/2-3 cm gol,pt a lasa spatiu orezului sa se faca(vezi foto).Se fac sarmalute din frunzele de vita de vie(grosime apr.deget inelar;lungime cca 4-5 cm).Rosiile, se taie felii rotunde(ca pt pizza),cu coaja,fara cotor.Jumatate din rosiile taiate,se pun intr-o cratita;peste ele se aranjeaza dovleceii;peste dovlecei se presara usturoiul taiat felii;peste se aranjeaza sarmalutele si apoi cealalta jumatate de rosii.Se pune apa(cit sa cuprinda),sare(cca 1 lingurita cu virf);se pune pe foc mare;cind fierbe,se gusta zeama (de sare);daca mai e nevoie se mai pune(sare).Se da, apoi la foc f mic(cel mai mic pe care-l avem);se lasa sa fiarba,asa cca 1 1/2-2 ore.Cind e gata,se scurge(daca are putina zeama),se lasa cca 20 minute,se rastoarna.Se serveste calda,cu iaurt linga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti si sarmalute din frunze de vita de vie(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gulas ardelenesc

Gulas ardelenesc

Se incinge oala pana devine foarte fierbinte. Se pune ulei si imediat se adauga carnea taiata

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
mazare cu pui

mazare cu pui

Carnea se spala se lasa la scurs,ceapa se curata si se taie marunt.Intr-o cratita punem ulei apoi

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Toate una si una.Parca ar fi facute la masina.Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    Interesanta reteta!!!!!!!!!!!!!

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

9 voturi

Ingrediente

  • -1 kg dovlecei(cca 15 la kg)(vezi foto)
  • -250 g foi de vita
  • -3 pahare de orez(pahar de apa)
  • -300 g carne de miel sau vita
  • -sare
  • -piper,ienibahar,cardamom(putin)pudra,cca1/2 lingurita curcuma(turmeric)pudracurcuma se foloseste,mai mult pt. culoare
  • -ulei de masline(cca 4-6 linguri)
  • -cca 1 lingurita de menta(verde sau uscata),f marunta
  • -4-5 catei de usturoi
  • -4 rosii

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Toate una si una.Parca ar fi facute la masina.Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Frigarui cu ficat de pasare