autor:

anuta

» » , , , Retete de Pasti, Aperitive cu carne, Aperitive cu oua, Mancaruri cu carne

Drob de miel

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 aprilie 2017

Ingrediente
maruntaiele unui miel (ficat, rinichi, inima, o bucata de carne (cca 400 g), prapurul mielului, 2 legaturi de marar verde, 1 legatura de patrunjel verde, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de usturoi verde, 3 oua fierte tari, 3 oua crude, condimente de drob, un praf de sare si piper, daca mai este cazul, 50 ml ulei

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Prapurul se spala in mai multe ape reci, maruntaiele si carnea se pun la fiert, in apa cu sare. Se spumeaza si se lasa sa fiarba, apoi se scot si se lasa sa se raceasca si se dau prin masina de tocat carne, prin sita mai mare sau se taie marunt cu cutitul.

Ceapa si usturoiul, spalat si scurs, se taie marunt, apoi se calesc in putin ulei. Se amesteca maruntaiele tocate cu verdeata calita, cu mararul si patrunjelul tocat marunt, cu condimentele de drob (se mai adauga sare si piper, daca mai este nevoie) si ouale crude batute spuma, se amesteca bine pana la omogenizarea perfecta a ingredientelor.

Se unge o tavita de cozonac (eu am folosit una din yena) cu putin ulei, apoi se intinde usor prapurul, din mijlocul tavitei spre margini, se pune jumatate din compozitie, se asaza oule fierte tari si curatate de coaja, unul dupa altul, de-a lungul compozitiei, apoi se toarna restul de compozitie, se acopera cu marginile prapurului, presandu-se usor si se da la cuptor sa se rumeneasca usor, la foc potrivit. Se taie felii subtiri, numai dupa ce s-a racit bine, de preferat, a doua zi si se asaza pe platou, ornat dupa preferinta.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Drob de miel

Drob de miel

Pentru prepararea acestei retete, trebuie sa acordam o atentie deosebita organelor de miel. Trebuie

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Drob de miel

Drob de miel

-Se pun la fiert maruntaiele de miel cu apa,sare si foi de dafin, -Se toaca carnea de porc,

2 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • maruntaiele unui miel (ficat
  • rinichi
  • inima
  • o bucata de carne (cca 400 g)
  • prapurul mielului
  • 2 legaturi de marar verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 3 oua fierte tari
  • 3 oua crude
  • condimente de drob
  • un praf de sare si piper
  • daca mai este cazul
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
File de porc cu suc de portocale in crusta cu cartofi fondanti si sos Bordelaise