Drob de miel

Prapurul se spala in mai multe ape reci.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Drob de miel

Ingrediente

  • maruntaiele unui miel (ficat, rinichi, inima, o bucata de carne (cca 400 g)
  • prapurul mielului
  • 2 legaturi de marar verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 3 oua fierte tari
  • 3 oua crude
  • condimente de drob
  • un praf de sare si piper, daca mai este cazul
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Prapurul se spala in mai multe ape reci, maruntaiele si carnea se pun la fiert, in apa cu sare. Se spumeaza si se lasa sa fiarba, apoi se scot si se lasa sa se raceasca si se dau prin masina de tocat carne, prin sita mai mare sau se taie marunt cu cutitul.

Ceapa si usturoiul, spalat si scurs, se taie marunt, apoi se calesc in putin ulei. Se amesteca maruntaiele tocate cu verdeata calita, cu mararul si patrunjelul tocat marunt, cu condimentele de drob (se mai adauga sare si piper, daca mai este nevoie) si ouale crude batute spuma, se amesteca bine pana la omogenizarea perfecta a ingredientelor.

Se unge o tavita de cozonac (eu am folosit una din yena) cu putin ulei, apoi se intinde usor prapurul, din mijlocul tavitei spre margini, se pune jumatate din compozitie, se asaza oule fierte tari si curatate de coaja, unul dupa altul, de-a lungul compozitiei, apoi se toarna restul de compozitie, se acopera cu marginile prapurului, presandu-se usor si se da la cuptor sa se rumeneasca usor, la foc potrivit. Se taie felii subtiri, numai dupa ce s-a racit bine, de preferat, a doua zi si se asaza pe platou, ornat dupa preferinta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise