Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 mai 2019

Ingrediente
4 foi de foietaj,, 500 g ficat de porc,, 200 g orez,, 1 ceapă albă,, 1 morcov,, Câteva fire de ceapă verde,, Mărar,, Pătrunjel,, 2 ouă,, 5 linguri ulei,, 50 g unt,, Sare după gust,, caşcaval ras după gust,, câteva roşii cherry, , Pentru salată:, 200 g roșii cherry,, o legătură de ceapă verde,, otet, sare, apă și ulei, după gust

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Anul acesta mi-am dorit să pregătesc un drob mai deosebit, astfel că l-am pregătit în foi de foietaj și l-am copt într-o formă rotundă. A fost crocant și foarte gustos, iar ai mei au fost încântați.





Mod de preparare:

Se spală ficatul, se porţionează şi se pune la fiert într-o oală încăpătoare cu apă şi un praf de sare. Se ia spuma la nevoie. Când este bine făcut (este gata în aprox 1h), se ia focul. Se lasă la răcit în apa în care a fiert, până se pregătește drobul, nu se scoate încă pe tavă pentru că se usucă pe margine.



Separat, se pregăteşte orezul astfel: într-o tigaie se înfiebântă puțin ulei, în care se călește ceapa tăiată mărunt, până devine aurie. Se adaugă morcovul ras, se stinge cu puţină apă, apoi se adaugă orezul şi se călesc doar un pic împreună. Se acoperă cu apă, lăsând să fiarbă cam 15-20 de minute, având grijă ca orezul să nu iasă prea moale. Se lasă la răcit.



Se scoate acum ficatul fiert pe o tavă, se curăță de vene, se mărunţeşte la robot sau blender. Se transferă într-un vas înalt, pentru a-l amesteca împreună cu orezul, se adaugă sare după gust, apoi frunzele de ceapă verde, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt. Se adaugă ouăle şi uleiul, omogenizând.



Se ung cu puțin ulei câteva foi de foitaj, se împăturesc și se așază cu grijă, ca să nu le rupem, într-o tavă rotundă sau o formă de tartă, pregătită cu hârtie de copt. Se toarnă amestecul peste foile de foietaj. Se nivelează frumos, se presară caşcaval ras, bucăţele de unt din loc în loc, câteva roşii cherry tăiate feliuţe și câteva frunzulițe de pătrunjel din loc în loc.



Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru aprox 40 de minute (sau până când caşcavalul de deasupra s-a rumenit).

Se poate servi cu salată de roșii cherry cu ceapă verde asezonată după plac (eu pun de obicei 10 linguri de apă, 3 linguri de ulei, o jumătate de linguriță de sare și o lingură de oțet) și turnată în cupe pentru salată.



Timp de pregătire: 1h 40min;

Timp de coacere: 40min;

Porţii: 8



Poftă Bună!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/drob-din-ficat-de-porc-in-foietaj.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din ficat de porc, in foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Chec in foietaj

Chec in foietaj

Tava de chec se unge cu ulei sau se pune hartie de copt, apoi se intinde in ea aluatul de foietaj,

2 voturi    1 comentariu
35 min
Retete de Pasti
Prajitura cu cozonac

Prajitura cu cozonac

Se capitoneaza o forma de tort sau orice alta forma, cu folie alimentara, se pun felii de cozonac,

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sonia , 11 mai 2019

    Foarte bun, gustos, frumos prezentat, imi place tare mult.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 foi de foietaj,
  • 500 g ficat de porc,
  • 200 g orez,
  • 1 ceapă albă,
  • 1 morcov,
  • Câteva fire de ceapă verde,
  • Mărar,
  • Pătrunjel,
  • 2 ouă,
  • 5 linguri ulei,
  • 50 g unt,
  • Sare după gust,
  • caşcaval ras după gust,
  • câteva roşii cherry
  • Pentru salată:
  • 200 g roșii cherry,
  • o legătură de ceapă verde,
  • otet
  • sare
  • apă și ulei
  • după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Sonia

Foarte bun, gustos, frumos prezentat, imi place tare mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu frisca, banane si kiwi Rulada cu frisca, banane si kiwi

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry

Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Pască cu ciocolata