Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Dulceaţă de căpsuni reţetă

Ingrediente

  • 1 kg capsuni
  • 800gr zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Căpșunile curățate și spălate se pun în cratiță cu zahărul și se lasă la frigider 24 ore.

Se pun la foc iute până se topește zahărul, amestecând din când în când.

Se adauga zeama de lamaie. Se micșorează focul. Se încearcă siropul cu o lingură de lemn. Se ține lingura pe lateral, lăsând să picure siropul. Dacă nu se împrăștie și picătura rămâne compactă, este gata.

Se ia de pe foc și se acoperă cu un prosop ud și stors bine. După ce s-a răcit se pune în borcane.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura