autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Dulceata de fragi, capsuni sau zmeura

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg zahar, 3 pahare apa, 750g fragi, capsuni sau zmeura, zeama de la doua lamii

Dificultate: Medie Timp: 3h

275 voturi

Mod de preparare

Se curata fructele de codite, se stropesc cu zeama de la cele doua lamii si se tin astfel timp de o ora. Se pune zaharul la legat, curatind siropul de impuritati (spuma care se formeaza). Cind siropul este bine legat, se pun fragii (capsunii sau zmeura) si se lasa sa fiarba dulceata pina se leaga bine, curatind mereu spuma care se formeaza. Se ia de pe foc, se acopera cu un servet ud si stors si se lasa astfel pina se raceste. Apoi se pune cu atentie in borcane, sa nu se striveasca fructele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de fragi, capsuni sau zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei acri dulci

Ardei acri dulci

Punem sucul de corcoduse la fiert,adaugam apa(daca e prea acru) ,sare si cele 4 lg de zahar,cand

2 voturi    3 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Pasta de ardei capia

Pasta de ardei capia

1.Spalati si curatati ardeii. 2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul

1 vot    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    EMI , 10 iulie 2010

    DE CE SA PUNEM APA CAND ACESTE FRUCTE SUNT ORICUM IN MARE PROCENT APA? EU FAC ASA:DE EXEMPLU LA ZMEURA ZMEURA CLATITA SUB JET DE APA SCURSA BINE SI LA 1;5 KG FRUCT 1 KG ZAHAR LAS FRUCTELE CU ZAHARUL PANA A DOUA ZI LA FRIGIDER.ASA LASA SUFICIENT SUC. FIERB LA FOC MIC SPUMEZ PANA ARE CONSISTENTA DORITA ;2;3 ORE SI PUN O PARTE CU FRUCTELE INTREGI IN BORCANE ALTA PARTE DATE PRIN STRECURATOARE(SOTUL URASTE SEMINTELE CARE RAMAN PRINTRE DINTI)PARTEA PASATA FIARTA 10MINUTE CU 3LINGURI DE ZAHAR GELIFIAT. CEL MAI IMPORTANT ESTE ASA CUM AM INVATAT DE LA MAMA SA PUI DULCEATA FIERBINTE IN BORCANE IN TIMP CE BORCANELE STAU PE CATEVA CUTITE SAU CEVA DE METAL(SA NU SE SPARGA BORCANELE NU DE ALTA)SI APOI IMEDIAT CU GURA IN JOS SI ACOPERITE CU PROSOAPE UMEDE .ASA SE STERILIZEAZA .

  • Fara foto

    Mihaela76 (Chef de cuisine) , 25 iulie 2008

    Dulceata de capsuni este intr-adevar fragila la pus in borcane, insa nu cred ca e mare tragedie. Este foarte aromata si delicioasa.

Dificultate

Medie

Timp

3h

275 voturi

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 3 pahare apa
  • 750g fragi
  • capsuni sau zmeura
  • zeama de la doua lamii

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

EMI

DE CE SA PUNEM APA CAND ACESTE FRUCTE SUNT ORICUM IN MARE PROCENT APA? EU FAC ASA:DE EXEMPLU LA ZMEURA ZMEURA CLATITA SUB JET DE APA SCURSA BINE SI LA 1;5 KG FRUCT 1 KG ZAHAR LAS FRUCTELE CU ZAHARUL PANA A DOUA ZI LA FRIGIDER.ASA LASA SUFICIENT SUC. FIERB LA FOC MIC SPUMEZ PANA ARE CONSISTENTA DORITA ;2;3 ORE SI PUN O PARTE CU FRUCTELE INTREGI IN BORCANE ALTA PARTE DATE PRIN STRECURATOARE(SOTUL URASTE SEMINTELE CARE RAMAN PRINTRE DINTI)PARTEA PASATA FIARTA 10MINUTE CU 3LINGURI DE ZAHAR GELIFIAT. CEL MAI IMPORTANT ESTE ASA CUM AM INVATAT DE LA MAMA SA PUI DULCEATA FIERBINTE IN BORCANE IN TIMP CE BORCANELE STAU PE CATEVA CUTITE SAU CEVA DE METAL(SA NU SE SPARGA BORCANELE NU DE ALTA)SI APOI IMEDIAT CU GURA IN JOS SI ACOPERITE CU PROSOAPE UMEDE .ASA SE STERILIZEAZA .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Pasta de gogosari si ardei capia