Intr-o cratita puneti, in straturi, zaharul cu fructele spalate. Lasati vreo 2-3 ore asa frumos randuite pentru ca fructele sa poata lasa cat mai mult suc. Apoi puneti pe foc mic, adaugand si feliile de lamaie.
Lasati la foc mic cateva ore pana ce sucul se leaga si fructele zemoase se transforma in dulceata. Metamorfoza completa. Adunati spuma din cand in cand.. si... nu o aruncati! Folositi-o ca toppingg pe o inghetata de care vreti voi... eu asa am facut si nu regret o clipita:).. reteta pe aici.
Pentru a vedea cand dulceata e numai buna scoateti pe o farfurie rece si curata o lingura de dulceata. Lasati la racit. Cand vi se pare ca e suficient de tare, opriti focul. Lasati dulceata sa se raceasca complet inainte de a o depozita in borcane curate. Pentru a evita uscarea la suprafata acoperiti cratita cu un prosop umed.
Enjoy!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii