autor:

O romanca din diaspora,gateste

» » Dulciuri diverse

Eclere

Autor: O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Ingrediente
Ingrediente, , 1 cana de ulei, 1 cana si jumatate de apa, 2 cani de faina, 8 oua, 1 varf de cutit de sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare
Se pune apa cu uleiul si cu sarea pe foc (flacara mica), iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina (amestecand continuu) pana se desprinde de pe cratita (cateva secunde). Cand se raceste compozitia se adauga ouale,unul cate unul. Se pune compozitia intr-un sprit pentru ornat si se fac bastonase, care se coc pe hartie de copt in cuptor la foc mediu 20-25 minute.

Cand se racesc se taie pe jumatate si se umplu cu crema (pe care o voi explica mai jos cum se face). Iata si reteta de crema pentru crema de eclere... 1 pachet de margarina, 5 linguri de faina, 1 cana de zahar, 1 litru de lapte. Zaharul se amesteca cu margarina si se dizolva pe foc mic, se pune si faina, se amesteca bine bine sa nu ramana cocoloase, apoi se pune laptele si se lasa la fiert amestecand continuu, pana se ingroasa ca o ciulama.

Dupa ce sa racit crema, luam cojile de eclere pe rand si le umplem.

Dupa ce am umplut toate eclerele cu crema, pregatim glazura de ciocolata Dr. Oetcker si punem pe ele cu o lingurita acea glazura, care este atat de usor de pregatit, pentru ca praful din plic il amestecam cu 3-4 lingurite de apa si gata
Va las si citeva poze sa vedeti cum mi-au ensit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Intr-o oala mai mare punem apa impreuna cu uleiul la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, luam de pe

34 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Mini eclere

Mini eclere

1. Preincalzim cuptorul la 220 grade C. 2. Punem uleiul si apa intr-o cratita pe foc. Lasam sa dea

21 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • O romanca din diaspora,gateste

    O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Sidy cu cea mai mare placere cum sa nu!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Vreau si eu ! Tare bine mai arata....asa ca vrea ...4 .Se poate ???

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Tare frumoase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 1 cana de ulei
  • 1 cana si jumatate de apa
  • 2 cani de faina
  • 8 oua
  • 1 varf de cutit de sare

Raporteaza reteta

Retete
de O romanca din diaspora,gateste
Alba ca zapada

Alba ca zapada

1. Incepeti prin a prepara aluatul pentru foile de prajitura: Intr-un vas potrivit amestecati

14 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Nuci

Nuci

Bate ouale cu zaharul, adauga untul topit, vanilia si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie.

6 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute cu sos si garnitura de piureu

Chiftelute cu sos si garnitura de piureu

Carnea tocata,ouale,condimentele,granulele de soia sau piinea inmuiata in putina apa calduta si dupa

4 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)

Sidy cu cea mai mare placere cum sa nu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciucalai