autor:

O romanca din diaspora,gateste

» » Dulciuri diverse

Eclere

Autor: O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Ingrediente
Ingrediente, , 1 cana de ulei, 1 cana si jumatate de apa, 2 cani de faina, 8 oua, 1 varf de cutit de sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare
Se pune apa cu uleiul si cu sarea pe foc (flacara mica), iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina (amestecand continuu) pana se desprinde de pe cratita (cateva secunde). Cand se raceste compozitia se adauga ouale,unul cate unul. Se pune compozitia intr-un sprit pentru ornat si se fac bastonase, care se coc pe hartie de copt in cuptor la foc mediu 20-25 minute.

Cand se racesc se taie pe jumatate si se umplu cu crema (pe care o voi explica mai jos cum se face). Iata si reteta de crema pentru crema de eclere... 1 pachet de margarina, 5 linguri de faina, 1 cana de zahar, 1 litru de lapte. Zaharul se amesteca cu margarina si se dizolva pe foc mic, se pune si faina, se amesteca bine bine sa nu ramana cocoloase, apoi se pune laptele si se lasa la fiert amestecand continuu, pana se ingroasa ca o ciulama.

Dupa ce sa racit crema, luam cojile de eclere pe rand si le umplem.

Dupa ce am umplut toate eclerele cu crema, pregatim glazura de ciocolata Dr. Oetcker si punem pe ele cu o lingurita acea glazura, care este atat de usor de pregatit, pentru ca praful din plic il amestecam cu 3-4 lingurite de apa si gata
Va las si citeva poze sa vedeti cum mi-au ensit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere / gogosele cu crema de vanilie si frisca

Eclere / gogosele cu crema de vanilie si frisca

Inainte de venirea pe lume a fiicei mele stateam destul de mult prin bucatarie, pregatind diverse

12 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • O romanca din diaspora,gateste

    O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Sidy cu cea mai mare placere cum sa nu!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Vreau si eu ! Tare bine mai arata....asa ca vrea ...4 .Se poate ???

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Tare frumoase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 1 cana de ulei
  • 1 cana si jumatate de apa
  • 2 cani de faina
  • 8 oua
  • 1 varf de cutit de sare

Raporteaza reteta

Retete
de O romanca din diaspora,gateste
Alba ca zapada

Alba ca zapada

1. Incepeti prin a prepara aluatul pentru foile de prajitura: Intr-un vas potrivit amestecati

15 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Nuci

Nuci

Bate ouale cu zaharul, adauga untul topit, vanilia si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie.

6 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute cu sos si garnitura de piureu

Chiftelute cu sos si garnitura de piureu

Carnea tocata,ouale,condimentele,granulele de soia sau piinea inmuiata in putina apa calduta si dupa

4 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)

Sidy cu cea mai mare placere cum sa nu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Unt de nuci