autor:

Anca E. Voicu

» » Dulciuri diverse

Ecleruri in forma de inimioara

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
Pentru ecleruri:, doua pahare cu apa (aprox 600 ml in total), un pahar cu ulei (aprox 300 ml), 1 lingurita praf de copt, Un castron mare cu faina (aprox 380 g), 4 oua mari sau 5 mici., , Pentru crema:, 350 ml lapte, 2 linguri faina, 3 linguri zahar, 1 lingurita zahar vanilat bourbon, 100 g unt, 1 lingura cacao neagra, Coaja rasa de lamaie, Coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan)., , Pentru decor:, Inimioare decor din zahar, Zahar pudra., , Portii: 2 tavi mari :)

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Eclerurile:
Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc si adaugam faina cu praful de copt. Amestecam energic si apoi lasam la racit compozitia o ora.

Dupa ce s-a racit, putem adauga ouale, unul cate unul, amestecand continuu pana la omogenizare. Punem cu lingurita sau cu spritul ecleruri intr-o tava, pe foaie de copt (sau folie teflonata) si le umezim cu apa, pentru a nu se arde moturile eclerurilor.
Dam la cuptor cam 15 de minute, la foc mic. Dupa aceea, scoatem tava din cuptor, intepam eclerurile cu grija, sa iasa aerul din ele si sa nu ramana crude inauntru. Le mai dam la cuptor inca 10 minute la foc mediu.

Crema:
Se pun pe foc laptele cu 2 linguri de faina, 3 linguri de zahar si zaharul vanilat bourbon. Avem grija sa amestecam bine pentru ca fierbe repede. Cand incepe sa se ingroase compozitia, amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Cand fierbe, dam de pe foc, adaugam untul si amestecam pana la omogenizare. Nu va faceti griji daca arata lichida, caci se va ingrosa foarte mult cand se va raci. Va capata aspectul unei budinci consistente.
Se separa crema in doua castronele (sau mai multe, in functie de cate creme si arome doriti sa obtineti). Intr-o crema se adauga putina coaja rasa de lamaie, iar in cealalta crema adaugam 1 lingura de cacao. De altfel, acum puteti adauga esentele preferate.

Dupa ce se racesc eclerurile, se face un orificiu mic intr-o parte, se curata, daca mai e cazul, de miezul dinauntru si se pot umple cu crema.
La final, se asaza eclerurile pe un platou, se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu coaja de portocala si inimioare-decor.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecleruri in forma de inimioara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Se zdrobesc biscuiţii puşi într-o plasă de nailon pentru a

27 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Briose cu cacao

Briose cu cacao

Intr-un bol se bat ouale spuma, apoi se adauga zaharul si se freaca pana se dizolva. Se adauga in

2 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nina , 09 martie 2018

    Foarte bune, delicioase.

  • Fara foto

    Petrisor , 31 ianuarie 2018

    Foarte bune si gustoase, imi plac mult.

  • Fara foto

    Petra , 03 noiembrie 2017

    Foarte interesante, bune si gustoase.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru ecleruri:
  • doua pahare cu apa (aprox 600 ml in total)
  • un pahar cu ulei (aprox 300 ml)
  • 1 lingurita praf de copt
  • Un castron mare cu faina (aprox 380 g)
  • 4 oua mari sau 5 mici.
  • Pentru crema:
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat bourbon
  • 100 g unt
  • 1 lingura cacao neagra
  • Coaja rasa de lamaie
  • Coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan).
  • Pentru decor:
  • Inimioare decor din zahar
  • Zahar pudra.
  • Portii: 2 tavi mari :)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Cosulete de primavara cu branza

Cosulete de primavara cu branza

Se preincalzeste cuptorul. Foile de foietaj se taie in patrate si se ung cu putin ulei, se impaturesc

4 voturi    2 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza

Nina

Foarte bune, delicioase.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
CREPES SUZETTE