autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Eco-dulciuri sau inspiraţie cu spumă de pe must

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 octombrie 2011

Ingrediente
spumă de pe must făcut la storcător, făină, 3 ouă, ulei, unt, 1 pumn de stafide, Glazură la rece:, 200 g zahăr pudră, 2 linguri cu vârf de cacao, 4 linguri de apă clocotită, 1 lingură de ulei, 1 linguriţă de oţet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Povestea e cam aşa: fiul meu venea acasă şi a poftit must. Am găsit în piaţă struguri negri şi albi de masă şi i-am chinuit la storcător, după ce l-am chinuit pe soţul meu la ales boabele.
Acest mod de a fabrica must a produs o spumă consistentă care nu a dispărut până a doua zi. drept pentru care am strâns-o cu o paletă cu găuri şi am tot privit-o cu reproş, pâna mi-a venit inspiraţia să o folosesc(e doar o drojdie naturală!).
Zis şi încercat.
Faza I: O amestec bine, adaug 3 ouă şi făină ca pentru un aluat de clătite. Fac 4 clătite, dar îmi pierd răbdarea că era prea pufos aluatul şi se întorceau greu.
Faza II: Pun câte o lingură cu aluat în cratiţă cu ulei şi ies nişte plăcintuţe urâte la aspect, dar delicioase!
Faza III: Mă cam satur de copt şi trec la chec. Mai pun nişte ulei, aveam şi unt cât o nucă, apoi adaug nişte bicarbonat de sodiu şi făină cât să iese un aluat mai gros, dar moale, pe care să-l pot întinde în tavă cu lingura. Arunc şi un pumn de stafide să-i dau personalitate! Ung tava cu ulei, aplatizez aluatul şi-l coc. Îl las la răcit.
Faza IV: Fac o glazură la rece. Dau zahărul prin râşniţa electrică de cafea(în 4 ture), amestec bine cu cacaua să nu fie cocoloaşe. Adaug 1 lingură de ulei, 1 linguriţă de oţet şi 4 linguri de apă clocotită.Întind rapid peste chec şi gata!
De subliniat că, în afară de glazură, nu am mai pus zahăr, că mustul, adică spuma, era dulce.
A avut o aromă asemănătoare cu a nucii, dar toţi beneficiarii au fost mulţumiţi. Lângă o cafea, un lapte, un ceai...
Nimic nu se aruncă, totul se transformă!
Daca ti-a placut reteta noastra "Eco-dulciuri sau inspiraţie cu spumă de pe must" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura-pudding cu sos de cafea

Prajitura-pudding cu sos de cafea

Cu aceasta reteta, am placerea de a da curs invitatiei Mihaelei de a lua parte la provocarea Furnicutilor,

5 voturi    4 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Aluatul: Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,sa nu fie reci. Laptele il punem

2 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2011

    Continuarie: Faza 5 pune prajiturile intr-o cutie si trimitele urgent prin posta, directia Dublin,*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • spumă de pe must făcut la storcător
  • făină
  • 3 ouă
  • ulei
  • unt
  • 1 pumn de stafide
  • Glazură la rece:
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 linguri cu vârf de cacao
  • 4 linguri de apă clocotită
  • 1 lingură de ulei
  • 1 linguriţă de oţet

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
mihai

mihai (Chef de cuisine)

Continuarie: Faza 5 pune prajiturile intr-o cutie si trimitele urgent prin posta, directia Dublin,*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Crema de caise cu branza de vaci si merisoare