Fantanita de cartofi cu carne de vita

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Fantanita de cartofi cu carne de vita

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • -3 cartofi mari
  • -2 bucati/felii carne de vita, cca 150 g fiecare
  • -2 oua
  • -condimente pentru carne
  • -sare
  • -piper
  • Pentru salata de varza:
  • -cca 200 g varza
  • -un fir ceapa verde
  • -un fir marar
  • -otet
  • -ulei
  • -sare

Mod de preparare

Stiu ca pentru colesterol nu e tocmai cea mai buna mancare, insa o data, de doua ori in luna se poate de trecut cu vederea partea cu colesterolul :)

1.Carnea se pune pentru cca 1-2 ore la murat cu un strop de vin, condimente, sare, piper.

2.Cartofii se taie fasii sau pai doar ceva mai lati ca cei obisnuiti (vezi imaginea atasata), toate de aceleasi dimensiuni, ca ulterior sa avem o fantanita frumoasa si se prajesc in ulei.

3.Ouale se prajesc doar pe o singura parte, la foc mic, acoperind tigaia cu capac pe toata durata prajirii, sint gata cind deja va fi galbenusul tare.

4.Carnea se bate cu ciocanasul apoi se prajeste-inabusa in 2 linguri ulei la foc mic, pe ambele parti pana este gata.

5.Varza se taie fideluta foarte fina. Daca nu puteti sa o taiati de mana foarte fin dati-o pe razatoarea mare. O framantam putin cu sare, sa se inmoaie, adaugam ceapa verde si mararul taiat fin, o picatura de ulei si una de otet. Amestecam totul foarte bine.

6.Asezam pe farfurie cartofii in forma de fantanita, alaturi bucata de carne, deasupra carnii asezam oul prajit, si alaturi salata de varza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise