autor:

KatrinC

» » Mancaruri cu carne

Fantanita de cartofi cu carne de vita

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2011

Ingrediente
Pentru 2 portii:, -3 cartofi mari, -2 bucati/felii carne de vita, cca 150 g fiecare, -2 oua, -condimente pentru carne, -sare, -piper, Pentru salata de varza:, -cca 200 g varza, -un fir ceapa verde, -un fir marar, -otet, -ulei, -sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Stiu ca pentru colesterol nu e tocmai cea mai buna mancare, insa o data, de doua ori in luna se poate de trecut cu vederea partea cu colesterolul :)

1.Carnea se pune pentru cca 1-2 ore la murat cu un strop de vin, condimente, sare, piper.
2.Cartofii se taie fasii sau pai doar ceva mai lati ca cei obisnuiti (vezi imaginea atasata), toate de aceleasi dimensiuni, ca ulterior sa avem o fantanita frumoasa si se prajesc in ulei.
3.Ouale se prajesc doar pe o singura parte, la foc mic, acoperind tigaia cu capac pe toata durata prajirii, sint gata cind deja va fi galbenusul tare.
4.Carnea se bate cu ciocanasul apoi se prajeste-inabusa in 2 linguri ulei la foc mic, pe ambele parti pana este gata.
5.Varza se taie fideluta foarte fina. Daca nu puteti sa o taiati de mana foarte fin dati-o pe razatoarea mare. O framantam putin cu sare, sa se inmoaie, adaugam ceapa verde si mararul taiat fin, o picatura de ulei si una de otet. Amestecam totul foarte bine.
6.Asezam pe farfurie cartofii in forma de fantanita, alaturi bucata de carne, deasupra carnii asezam oul prajit, si alaturi salata de varza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fantanita de cartofi cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui Hawai

Piept de pui Hawai

Fileurile de pui, sarate, piperate si parfumate cu praf de curry, se prajesc scurt in ulei, pe ambele

4 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Tocana bunicii

Tocana bunicii

Mod de preparare: Sosul il pregatim in ceaun, se incinge uleiul si se calesc rosiile taiate potrivit

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 16 martie 2011

    vin si eu la o portie...yami yami!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • -3 cartofi mari
  • -2 bucati/felii carne de vita
  • cca 150 g fiecare
  • -2 oua
  • -condimente pentru carne
  • -sare
  • -piper
  • Pentru salata de varza:
  • -cca 200 g varza
  • -un fir ceapa verde
  • -un fir marar
  • -otet
  • -ulei
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

7 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adriana K.D.

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

vin si eu la o portie...yami yami!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
File de pasare cu rosioare chery