autor:

Elena-Ramona

» » Torturi

Fantezie cu ciocolata

Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2010

Ingrediente
400 g piscoturi, 200 g ciocolata cu lapte, 300 ml frisca lichida, 150 g zahar, 1 esenta de rom, 1 cana lapte, 2 linguri cacao, 1 plic gelatina, 150 g ciocolata amaruie, , Pentru decor:, 300 g visine, 100 g zahar, 1 plic Tort Gelee

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Pui 200 ml frisca pe foc, adaugi ciocolata rasa, 100 g zahar si amesteci pana se omogenizeaza. Dai crema deoparte, pui esenta de rom si lasi sa se raceasca. Topesti gelatina conform indicatiilor de pe plic, bati frisca ramasa si le adaugi in crema de ciocolata.
Fierbi laptele cu cacaua si 50 g zahar si lasi sa se raceasca. Treci piscoturile prin laptele cu cacao, le asezi intr-o forma de tort, pui jumatate din crema de ciocolata, asezi al doilea strat de piscoturi insiropate si pui restul de crema.
Zdrobesti visinele putin si le amesteci cu zaharul. Adaugi gelatina topita si torni totul peste tort. Il lasi la frigider peste noapte, il scoti din forma si il decorezi dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort fantezie cu ciocolata

tort fantezie cu ciocolata

blat : (cantitate pentru un blat , ses coc 2 blaturi identice) 1. 4 oua 2. 125 gr. zahar

15 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort delicios fara coacere

Tort delicios fara coacere

Bati bine frisca cu mixerul si o pui la frigider. Albusurile le bati spuma tare, freci untul( la

15 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2010

    Foarte frumos; am salvat reteta.

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 400 g piscoturi
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 1 cana lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic gelatina
  • 150 g ciocolata amaruie
  • Pentru decor:
  • 300 g visine
  • 100 g zahar
  • 1 plic Tort Gelee

Raporteaza reteta

Retete
de Elena-Ramona
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Razi coaja portocalelor, le cureti de pielita si le tai rondele cam de 3-4 mm grosime. Intr-un castron

10 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu smantana si scortisoara

Prajitura cu smantana si scortisoara

Bati untul cu zaharul, adaugi ouale unul cate unul, apoi vanilia si smantana si amesteci bine. Intr-un

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort parfais

Tort parfais

Freci untul cu zaharul bine de tot, adaugi galbenusurile, cacaua si albusurile batute spuma. Ungi

2 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte frumos; am salvat reteta.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort Tiramisu