autor:

Elena-Ramona

» » Torturi

Fantezie cu ciocolata

Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2010

Ingrediente
400 g piscoturi, 200 g ciocolata cu lapte, 300 ml frisca lichida, 150 g zahar, 1 esenta de rom, 1 cana lapte, 2 linguri cacao, 1 plic gelatina, 150 g ciocolata amaruie, , Pentru decor:, 300 g visine, 100 g zahar, 1 plic Tort Gelee

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Pui 200 ml frisca pe foc, adaugi ciocolata rasa, 100 g zahar si amesteci pana se omogenizeaza. Dai crema deoparte, pui esenta de rom si lasi sa se raceasca. Topesti gelatina conform indicatiilor de pe plic, bati frisca ramasa si le adaugi in crema de ciocolata.
Fierbi laptele cu cacaua si 50 g zahar si lasi sa se raceasca. Treci piscoturile prin laptele cu cacao, le asezi intr-o forma de tort, pui jumatate din crema de ciocolata, asezi al doilea strat de piscoturi insiropate si pui restul de crema.
Zdrobesti visinele putin si le amesteci cu zaharul. Adaugi gelatina topita si torni totul peste tort. Il lasi la frigider peste noapte, il scoti din forma si il decorezi dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort fantezie cu ciocolata

tort fantezie cu ciocolata

blat : (cantitate pentru un blat , ses coc 2 blaturi identice) 1. 4 oua 2. 125 gr. zahar

15 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi
TORT FIN DE CIOCOLTA GLADYS fara blat

TORT FIN DE CIOCOLTA GLADYS fara blat

Se da prin razatoarea fina coaja de la o portocala,se amesteca cu 2 linguri zahar tos si se lasa

26 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2010

    Foarte frumos; am salvat reteta.

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 400 g piscoturi
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 1 cana lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic gelatina
  • 150 g ciocolata amaruie
  • Pentru decor:
  • 300 g visine
  • 100 g zahar
  • 1 plic Tort Gelee

Raporteaza reteta

Retete
de Elena-Ramona
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Razi coaja portocalelor, le cureti de pielita si le tai rondele cam de 3-4 mm grosime. Intr-un castron

10 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu smantana si scortisoara

Prajitura cu smantana si scortisoara

Bati untul cu zaharul, adaugi ouale unul cate unul, apoi vanilia si smantana si amesteci bine. Intr-un

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort parfais

Tort parfais

Freci untul cu zaharul bine de tot, adaugi galbenusurile, cacaua si albusurile batute spuma. Ungi

2 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte frumos; am salvat reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
tort fantezie cu ciocolata