autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu carne

Fasole boabe cu slaninuta afumata si carnati

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2014

Ingrediente
500 g fasole boabe, 2 cepe, 1 ardei gras, 2 morcovi, 1/4 telina, 1 pastarnac, 11 feliute slanina afumata, 4-5 carnati afumati de casa, 3 linguri pasta de tomate, ulei, foi de dafin, cimbru uscat, piper boabe, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h 9 min

2 voturi

Mod de preparare

Se tine fasolea la inmuiat in apa rece(eu o pun de obicei de seara pana a doua zi dimineata).
A doua zi scurgem de apa si spalam bine fasolea sub jet de apa rece.Se pune la fiert si se schimba apa de doua ori.De fiecare data spalam fasolea, de data aceasta cu apa calduta.Dupa aceasta operatiune punem fasolea in apa calda (apa trebuie sa acopere fasolea si chiar sa depaseasca nivelul acesteia) si dam la foc.
Cand fasolea este pe jumatate fiarta adaugam ceapa taiata marunt,ardeiul taiat cubulete,morcovul si pastarnacul taiate rondele si telina taiata fasiute.Condimentam cu sare si lasam la fiert sub capac avand grija sa amestecam din cand in cand.
In acest timp ne ocupam de slaninuta si de carnati.Taiem slaninuta felii,o crestam si apoi o punem la prajit in cateva linguri de ulei(nu prea multe deoarece slaninuta lasa si ea grasime).Lasam la rumenit

Arata tentant,asa-i?

iar apoi scoatem bucatile de slaninuta rumenite pe o farfurie pe care am pus hartie de prosop.
In aceiasi tigaie punem apoi carnatii taiati bucati potrivite si ii lasam pana cand acestia sunt bine facuti si rumeniti frumos.
Spre finalul fierberii adaugam in oala cu fasole cateva boabe de piper,cateva foi de dafin,cimbru uscat,slaninuta ,carnatii, bulionul si potrivim de sare.Amestecam prin miscarii ale cratitei stanga-dreapta .Fasolea trebuie sa fie acoperita de zeama(daca este nevoie mai adaugam niste apa calduta).
Dam la cuptor si lasam pana cand scade avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam cu aceleasi miscari stanga-dreapta.
Cand fasolea este bine scazuta scoatem din cuptor si servim cu ceva muraturi sau cu ceapa rosie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe cu slaninuta afumata si carnati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Foietaj cu carne

Foietaj cu carne

Foietajul trebuie sa fie complet decongelat. Curatam si spalam legumele si le taiem bucati mai mici.

43 voturi    22 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

Intrun vas, punem carnea tocata, adaugam oul, orezul bine spalat si scurs de apa, ceapa si cartoful

13 voturi    14 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana Maria Onofrei , 20 august 2014

    acum am terminato incearco si nu vei regreta

Dificultate

Redusa

Timp

2h 9 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi
  • 1/4 telina
  • 1 pastarnac
  • 11 feliute slanina afumata
  • 4-5 carnati afumati de casa
  • 3 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • foi de dafin
  • cimbru uscat
  • piper boabe
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Limbă cu măsline