Fasole boabe cu slaninuta afumata si carnati

Timp pregatire
129 minute
Complexitate
redusa
Fasole boabe cu slaninuta afumata si carnati

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi
  • 1/4 telina
  • 1 pastarnac
  • 11 feliute slanina afumata
  • 4-5 carnati afumati de casa
  • 3 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • foi de dafin
  • cimbru uscat
  • piper boabe
  • sare

Mod de preparare

Se tine fasolea la inmuiat in apa rece(eu o pun de obicei de seara pana a doua zi dimineata).

A doua zi scurgem de apa si spalam bine fasolea sub jet de apa rece.Se pune la fiert si se schimba apa de doua ori.De fiecare data spalam fasolea, de data aceasta cu apa calduta.Dupa aceasta operatiune punem fasolea in apa calda (apa trebuie sa acopere fasolea si chiar sa depaseasca nivelul acesteia) si dam la foc.

Cand fasolea este pe jumatate fiarta adaugam ceapa taiata marunt,ardeiul taiat cubulete,morcovul si pastarnacul taiate rondele si telina taiata fasiute.Condimentam cu sare si lasam la fiert sub capac avand grija sa amestecam din cand in cand.

In acest timp ne ocupam de slaninuta si de carnati.Taiem slaninuta felii,o crestam si apoi o punem la prajit in cateva linguri de ulei(nu prea multe deoarece slaninuta lasa si ea grasime).Lasam la rumenit

Arata tentant,asa-i?

iar apoi scoatem bucatile de slaninuta rumenite pe o farfurie pe care am pus hartie de prosop.

In aceiasi tigaie punem apoi carnatii taiati bucati potrivite si ii lasam pana cand acestia sunt bine facuti si rumeniti frumos.

Spre finalul fierberii adaugam in oala cu fasole cateva boabe de piper,cateva foi de dafin,cimbru uscat,slaninuta ,carnatii, bulionul si potrivim de sare.Amestecam prin miscarii ale cratitei stanga-dreapta .Fasolea trebuie sa fie acoperita de zeama(daca este nevoie mai adaugam niste apa calduta).

Dam la cuptor si lasam pana cand scade avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam cu aceleasi miscari stanga-dreapta.

Cand fasolea este bine scazuta scoatem din cuptor si servim cu ceva muraturi sau cu ceapa rosie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise