Fasolea curatata si spalata si inmuiata de cu seara, se acopera cu apa si se pune la fiert. Dupa cateva clocote strecuram fasolea, aruncand apa in care a fiert si adaugam apa fiarta apoi se pune la fiert cu sare si zarzavatul taiat marunt.
Dupa ce fasolea a fiert si s-a inmuiat bine, punem la incins uleiul de masline si rumenim costita sai kaizerul taiat marunt apoi adaugam si sucul de rosii.
Se adauga totul in fasole si lasam sa mai fiarba cateva minute dupa care oporim focul si adaugam foaia de dafin, busuiocul si cimbru si verdeata taiata fin.
Pentru bolul de paine framantam faina cu apa calduta in care am dizolvat drojdia, sarea si uleiul.
Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste apoi se acopera si se lasa sa creasca la loc calduros.Aluatul crescut se imparte in doua apoi se pune in 2 forme rotunde, mai inalte, unse cu un pic de ulei si se da la copt la cuptor, la foc potrivei pana se rumenesc bine.
Se scot painicele din forme, se taie capace deasupra, se scobesc de miez apoi se mai dau 5 minute la cuptor, pentru ase usca in interior.
Se serveste ciorbica de fasole in bolurile de paine, cu ceapa rosie de apa sau ardei iute.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii