autor:

anuta

» » Borsuri si Ciorbe

Fasole cu zeama in bol de paine

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 ianuarie 2016

Ingrediente
Cca 500 g fasole boabe,, 400 g costita afumata sau kaizer,, 2 cepe,, 2 morcov,, 2-3 linguri ulei masline,, 1 cana suc de rosii,, o foaie de dafin,, sare si piper,, cimbru,, patrunjel verde,, 2 ardei,, o bucata telina,, busuioc uscat,, sare, Pentru paine:, cca 500 g faina,, 200 ml apa calduta,, un cub de drojdie,, sare,, 2 linguri de ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Fasolea curatata si spalata si inmuiata de cu seara, se acopera cu apa si se pune la fiert. Dupa cateva clocote strecuram fasolea, aruncand apa in care a fiert si adaugam apa fiarta apoi se pune la fiert cu sare si zarzavatul taiat marunt.

Dupa ce fasolea a fiert si s-a inmuiat bine, punem la incins uleiul de masline si rumenim costita sai kaizerul taiat marunt apoi adaugam si sucul de rosii.

Se adauga totul in fasole si lasam sa mai fiarba cateva minute dupa care oporim focul si adaugam foaia de dafin, busuiocul si cimbru si verdeata taiata fin.

Pentru bolul de paine framantam faina cu apa calduta in care am dizolvat drojdia, sarea si uleiul.

Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste apoi se acopera si se lasa sa creasca la loc calduros.Aluatul crescut se imparte in doua apoi se pune in 2 forme rotunde, mai inalte, unse cu un pic de ulei si se da la copt la cuptor, la foc potrivei pana se rumenesc bine.

Se scot painicele din forme, se taie capace deasupra, se scobesc de miez apoi se mai dau 5 minute la cuptor, pentru ase usca in interior.

Se serveste ciorbica de fasole in bolurile de paine, cu ceapa rosie de apa sau ardei iute.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu zeama in bol de paine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare de curcan cu bulion

Ciorba de perisoare de curcan cu bulion

Se curata toate legumele , se spala si apoi se zvanta cu un prosop de hartie. Morcovii se rad pe

9 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciarba din coasta afumata

Ciarba din coasta afumata

Se portioneaza coasta,apoi se pune la fiert intr-o oala cu 2l de apa rece.Cand a facut spuma se curata

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Cca 500 g fasole boabe,
  • 400 g costita afumata sau kaizer,
  • 2 cepe,
  • 2 morcov,
  • 2-3 linguri ulei masline,
  • 1 cana suc de rosii,
  • o foaie de dafin,
  • sare si piper,
  • cimbru,
  • patrunjel verde,
  • 2 ardei,
  • o bucata telina,
  • busuioc uscat,
  • sare
  • Pentru paine:
  • cca 500 g faina,
  • 200 ml apa calduta,
  • un cub de drojdie,
  • sare,
  • 2 linguri de ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de pui