autor:

Mihaela11

» » Salate

Fatoush -Salata de paine ( specific tarilor arabe)

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de :, -2 lipii arabe, -3 ardei de diferite culori( verde, galben,rosu), -2 castraveti, -2 rosii, -2 linguri de seminte de rodie acrisoara( optional), -2-3 fire de ceapa verde, -2-3 frunze de salata verde, -3-4 ridichi mici, -2 linguri frunze de menta verde, -sucul de la 2 lamai medii, -4 liguri ulei de masline, -2 linguri apa, -sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Varianta 1
Cele 2 lipii se rup in bucatele mici de cca 1,5 cm; se pun intr-un bol si se stropesc cu 2 linguri de apa, uleiul de masline si sucul de lamiae.Se adauga semintele de rodie.
Ardeii,castravetii,rosiile,ceapa verde,frunzele de salata,ridichile si frunzele de menta se taie marunt.
Se adauga la paine si se amesteca; se sareaza dupa gust.
Se aseaza pe un platou si se decoreaza.
Se serveste ca aperitiv.
Varianta 2
Cele 2 lipii arabe se taie in patratele mici de cca 1,5 cm si se prajesc in 3 linguri de ulei pana iau o culoare aurie .
Se procedeaza la fel ca pentru varianta 1.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fatoush -Salata de paine ( specific tarilor arabe)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de sfecla rosie specifica  Levantului -“Mutabal shamandar”

Salata de sfecla rosie specifica Levantului -“Mutabal shamandar”

Sfecla se spala si se pune la fiert cca 45 de minute. Se curata se coaja si se rade pe razatoarea

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Salate de legume
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • samira2

    samira2 (Chef de cuisine):

    La mine aceasta reteta este de nelipsit vara si nu numai,este satioasa,sanatoasa si gustoasa,nu am adaugat seminte de rodii dar sigur voi incerca.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    rodie ???, pacat ca nu stim si noi sa o folosim mai mult !, nu ?

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Multumesc pentru aprecieri.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Felicitari pt reteta si prezentare!absolut superb!

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      Minunat arata, preparat de chef en cuisine , felicitari !!!!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Ai 5 stelute de la mine!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Super prezentarea ....imi place foarte tare rodiile si salata ta:))

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Cred ca este un deliciu.Felicitari pentru reteta,ai votul meu si nota 10 cu multe stelute.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Este o reteta usor de facut si foarte satioasa in post. Se serveste ca aperitiv la toate restaurantele cu profil arab si la bufeturile de pranz si cina la restaurantele de 5 stele, fiind si foarte decorativa. Mihaela

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      O reteta delicioasa,iar prezentarea este grozava...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

17 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -2 lipii arabe
  • -3 ardei de diferite culori( verde
  • galben,rosu)
  • -2 castraveti
  • -2 rosii
  • -2 linguri de seminte de rodie acrisoara( optional)
  • -2-3 fire de ceapa verde
  • -2-3 frunze de salata verde
  • -3-4 ridichi mici
  • -2 linguri frunze de menta verde
  • -sucul de la 2 lamai medii
  • -4 liguri ulei de masline
  • -2 linguri apa
  • -sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

rodie ???, pacat ca nu stim si noi sa o folosim mai mult !, nu ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata Tzatziki