Reteta postata pe: 27 februarie 2010
Ingrediente
blat:100g margarina Rama,100g zahar praf, 4 galbenuse, 4 albuse,130g ciocolata lapte, 1 lingura cacao, 1 zahar vanilat, 70g faina, 1 praf de copt, putina sare, 70 ml smantana dulce, 130ml lapte, , crema:400g nutella, 400g maskarpone, 250g alune prajite si macinate(a nu se macina prea mult), 4 napolitane macinate.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
blat:Cu mikserul semixeaza zaharul si untul, ciocolata se topeste pe abur.Cand zaharul si untul devine spumos se adauga galbenusele unul cate unul apoi ciocolata racita putin,cacao si vanilia. Faina se cerne cu praful de copt si se adauga in compozitia precedenta se mesteca usor cu batatorul,in continuare se adauga smantana, laptele si spuma de albuse batute.
In tava rotunda cu diametrul 23 cm. candblatul e copt si racit se scoate din tava si se taie pe jumate.
crema:Se amesteca mascarpone cu nutela,cu alunele macinate si cu napolitanele macinate.
Se unge foaia cu 1/2crema, apoi se aseaza a doua foaie de tort deasupra se unge cu crema ramasa si ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fererro Rocher" nu uita sa-i faci un
review
Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,
0 voturi
0 comentarii
2h 10 min
Mod de preparare pentru blat:
Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010
Cred ca e delicios, imi plac cremele cu mascarpone.
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 mai 2010
Foarte interesant!
Sidy (Chef de cuisine) , 13 mai 2010
Interesanta reteta ! Cred ca trebuie sa fie tare bun tortul tau !