autor:

Rita Ilieș

» » Mancaruri cu carne

Ficatei de pui in sos de lapte

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2015

Ingrediente
500 g ficăței de pui curățați, 70 g unt, o ceapă potrivită, un morcov, o foaie de dafin, 300 ml lapte dulce integral, două linguri smântână grasă, sare roz, piper roșu, mărar proaspăt tocat

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Am pus ficățeii și untul într-o tigaie și am presărat piper roșu proaspăt măcinat. I-am sotat puțin, apoi am adăugat morcovii rași și ceapa tăiată julien. Am acoperit cu un capac și i-am lăsat să se înăbușe.

Când ceapa s-a înmuiat am adăugat laptele și cele două linguri de smântână. Am potrivit de sare și piper și am aromatizat cu foaie de dafin.

Am servit alături de cartofi cu unt trași la tigaie peste care am presărat mărar proaspăt tocat.



Pont1: Pentru a păstra o culoare frumoasă a sosului de lapte, recomand să țineți ficățeii în apă rece cu puțină sare cel puțin o oră înainte de preparare.

Pont2: De asemenea recomand ca laptele folosit să fie integral, deoarece laptele degresat se va brânzi în momentul în care este gătit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui in sos de lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Rita Ilieș

    Rita Ilieș (Chef de cuisine) , 04 mai 2015

    Cu drag! :)

  • Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 01 mai 2015

    Bun,bun....multumesc .

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

6 voturi

Ingrediente

  • 500 g ficăței de pui curățați
  • 70 g unt
  • o ceapă potrivită
  • un morcov
  • o foaie de dafin
  • 300 ml lapte dulce integral
  • două linguri smântână grasă
  • sare roz
  • piper roșu
  • mărar proaspăt tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

17 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

8 voturi    7 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Rita Ilieș (Chef de cuisine)

Cu drag! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza