autor:

Sidy

» » , , Delicii sanatoase de la bloggeri, Fripturi, Mancaruri cu carne

Ficatei de pui cu ceapa caramelizata si sos de smantana

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 iunie 2017

Ingrediente
500 g ficatei pui, 2 cepe, 200 ml lapte, 30+30 g unt, 60 ml ulei, 1 lingurita rasa zahar, 3 linguri faina, 1/2 lingurita paprika afumata, 1/2 lingurita piper macinat, 1 varf lingurita ierburi de primavara, 3 linguri smantana, 2 linguri maioneza de casa, 1 catel usturoi, 1 lingurita mustar, patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Curatam ficateii, ii spalam bine, apoi ii punem la scurs, intr-o strecuratoare.

Laptele il punem intr-un bol si punem ficateii in el pentru 2 ore, dar cel mai bine ar fi sa ii lasam de seara pina dimineata.

Curatam ceapa, apoi o taiem feliute pe care le tragem la tigaie, in 30 g unt.

Punem zaharul, amestecand continuu, pana cand se caramelizeaza ceapa. Acoperim tigaia si lasam asa 5 minute pina scade sosul, amestecand din cand in cand. Stingem focul si tinem ceapa la cald.

Amestecam faina cu paprika, piper si ierburile aromate, apoi trecem ficateii prin faina. Punem uleiul si untul ramas la topit intr-o tigaie si prajim apoi, ficateii pe toate partile, pina cand se rumenesc.

Smantana, maioneza, mustarul, usturoiul trecut prin presa le omogenizam si asezonam.

Punem ficateii rumeniti pe farfurie, peste ei ceapa caramelizata si putin sos de smantana. Eu am servit ficateii cu piure de cartofi.

Pofta mare sa aveti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu ceapa caramelizata si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulada din carne de vita

Rulada din carne de vita

• Carnea de vitel se taie in asa fel incat sa ramana cam de 1 cm grosime, se bate cu un tocator

106 voturi    10 comentarii
5h
Mancaruri cu carne
PIEPT DE PUI CU MARAR

PIEPT DE PUI CU MARAR

Pieptul de pui se taie pe lat,se sareaza,se da prin marar,prin pesmet si se prajeste in ulei incins.

1 vot    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g ficatei pui
  • 2 cepe
  • 200 ml lapte
  • 30+30 g unt
  • 60 ml ulei
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita paprika afumata
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 varf lingurita ierburi de primavara
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri maioneza de casa
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita mustar
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Perisoare de curcan in sos de rosii cu tarhon