Ficatei de pui cu ceapa caramelizata si sos de smantana

Curatam ficateii, ii spalam bine, apoi ii punem la scurs, intr-o strecuratoare.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ficatei de pui cu ceapa caramelizata si sos de smantana

Ingrediente

  • 500 g ficatei pui
  • 2 cepe
  • 200 ml lapte
  • 30+30 g unt
  • 60 ml ulei
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita paprika afumata
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 varf lingurita ierburi de primavara
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri maioneza de casa
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita mustar
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam ficateii, ii spalam bine, apoi ii punem la scurs, intr-o strecuratoare.

Laptele il punem intr-un bol si punem ficateii in el pentru 2 ore, dar cel mai bine ar fi sa ii lasam de seara pina dimineata.

Curatam ceapa, apoi o taiem feliute pe care le tragem la tigaie, in 30 g unt.

Punem zaharul, amestecand continuu, pana cand se caramelizeaza ceapa. Acoperim tigaia si lasam asa 5 minute pina scade sosul, amestecand din cand in cand. Stingem focul si tinem ceapa la cald.

Amestecam faina cu paprika, piper si ierburile aromate, apoi trecem ficateii prin faina. Punem uleiul si untul ramas la topit intr-o tigaie si prajim apoi, ficateii pe toate partile, pina cand se rumenesc.

Smantana, maioneza, mustarul, usturoiul trecut prin presa le omogenizam si asezonam.

Punem ficateii rumeniti pe farfurie, peste ei ceapa caramelizata si putin sos de smantana. Eu am servit ficateii cu piure de cartofi.

Pofta mare sa aveti!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor