Ficatei de pui cu ceapa caramelizata si sos de smantana

Curatam ficateii, ii spalam bine, apoi ii punem la scurs, intr-o strecuratoare.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ficatei de pui cu ceapa caramelizata si sos de smantana

Ingrediente

  • 500 g ficatei pui
  • 2 cepe
  • 200 ml lapte
  • 30+30 g unt
  • 60 ml ulei
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita paprika afumata
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 varf lingurita ierburi de primavara
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri maioneza de casa
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita mustar
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam ficateii, ii spalam bine, apoi ii punem la scurs, intr-o strecuratoare.

Laptele il punem intr-un bol si punem ficateii in el pentru 2 ore, dar cel mai bine ar fi sa ii lasam de seara pina dimineata.

Curatam ceapa, apoi o taiem feliute pe care le tragem la tigaie, in 30 g unt.

Punem zaharul, amestecand continuu, pana cand se caramelizeaza ceapa. Acoperim tigaia si lasam asa 5 minute pina scade sosul, amestecand din cand in cand. Stingem focul si tinem ceapa la cald.

Amestecam faina cu paprika, piper si ierburile aromate, apoi trecem ficateii prin faina. Punem uleiul si untul ramas la topit intr-o tigaie si prajim apoi, ficateii pe toate partile, pina cand se rumenesc.

Smantana, maioneza, mustarul, usturoiul trecut prin presa le omogenizam si asezonam.

Punem ficateii rumeniti pe farfurie, peste ei ceapa caramelizata si putin sos de smantana. Eu am servit ficateii cu piure de cartofi.

Pofta mare sa aveti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise