autor:

Burcea_Vasilica

» » Mancaruri cu carne

Ficatei trasi la tigaie cu ierburi aromate si coniac, cu garnitura de cartofi natur

Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 ianuarie 2019

Ingrediente
1 kg ficatei de pui, 1,5 kg cartofi, 2 ardei capia, Cimbru, Oregano, Un catel de usturoi, Sare piper, Patrunjel verde, 50 ml coniac, 50 gr unt, Ulei de masline, 1 lingurita boia de ardei afumata (boia spaniola)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu sare.

Se fierb circa 20 de minute, apoi se scurg.

Peste cartofi se pune putin ulei de masline, ardeiul capia tocat foarte marunt si patrunjelul tocat, se potriveste de sare si piper si se amesteca.

In acelasi timp se curata si se spala ficateii, apoi se scurg.

Intr-un vas nonaderent se pune untul in putin ulei de masline la incins, apoi se adauga usturoiul taiat si ficateiii. Se calesc putin, apoi se adauga coniacul si se flambeaza.

Se condimenteaza cu sare, piper, apoi se adauga spre final cimbrul, oregano, boiaua spaniola. Se servesc impreuna cu cartofii natur.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei trasi la tigaie cu ierburi aromate si coniac, cu garnitura de cartofi natur" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ficatei de pui
  • 1,5 kg cartofi
  • 2 ardei capia
  • Cimbru
  • Oregano
  • Un catel de usturoi
  • Sare piper
  • Patrunjel verde
  • 50 ml coniac
  • 50 gr unt
  • Ulei de masline
  • 1 lingurita boia de ardei afumata (boia spaniola)

Raporteaza reteta

Retete
de Burcea_Vasilica
Arancini di riso cu piept de pui

Arancini di riso cu piept de pui

Se spala orezul si se pune la fiert asezonat cu sare si piper si sofran Cand orezul este gatit se

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Clatite aperitiv cu piept de pui

Clatite aperitiv cu piept de pui

Se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga ouale, putin lapte, uleiul si amesteca bine. Amestecand,

18 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Se caleste pieptul de pui impreuna cu ardeiul si ciupercile in unt apoi adaugi orezul si mai calesti

21 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada cu carne de curcan