Ficatei trasi la tigaie cu ierburi aromate si coniac, cu garnitura de cartofi natur

Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu sare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Ficatei trasi la tigaie cu ierburi aromate si coniac, cu garnitura de cartofi natur

Ingrediente

  • 1 kg ficatei de pui
  • 1,5 kg cartofi
  • 2 ardei capia
  • Cimbru
  • Oregano
  • Un catel de usturoi
  • Sare piper
  • Patrunjel verde
  • 50 ml coniac
  • 50 gr unt
  • Ulei de masline
  • 1 lingurita boia de ardei afumata (boia spaniola)

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu sare.

Se fierb circa 20 de minute, apoi se scurg.

Peste cartofi se pune putin ulei de masline, ardeiul capia tocat foarte marunt si patrunjelul tocat, se potriveste de sare si piper si se amesteca.

In acelasi timp se curata si se spala ficateii, apoi se scurg.

Intr-un vas nonaderent se pune untul in putin ulei de masline la incins, apoi se adauga usturoiul taiat si ficateiii. Se calesc putin, apoi se adauga coniacul si se flambeaza.

Se condimenteaza cu sare, piper, apoi se adauga spre final cimbrul, oregano, boiaua spaniola. Se servesc impreuna cu cartofii natur.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise