autor:

Alina

» » Mancaruri cu carne

File de berbecut cu gogosele de cartofi (Miroase a ...Mai-adu ' )

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iulie 2009

Ingrediente
Pentru doua persoane, -500-600 g file de berbecut, -3-4 cartofi., -1 ou, -50g unt, -piper, -foaie de dafin, -2-3 catei de usturoi, -30 ml ulei de masline (eu folosesc ulei in care am pus la macerat usturoi, busuioc, boabe de piper ), -busuioc verde, -rozmarin, -50 ml vin alb

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Fileul de berbecut se spala, de taie feliute de cca 3 cm grosime, se pipereaza si se sareaza.
Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.
Uleiul de masline se pune in tigaie, si se incinge putin dupa care se pun bucatelele de carne si se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte.
Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea, se adauga un pahar de apa,25 ml de vin, usturoiul pisat, o foaie de dafin, si se lasa sa fiarba inabusit avand grija sa mai adaugam apa daca este nevoie. Cand este aproape gata se mai adauga 25 ml de vin si se lasa pe foc pana scade sosul si carnea capata o culoare rosiatica-maronie.
Din cartofii fierti se face un piure la care se adauga 1 ou, busuiocul taiat marunt, rozmarinul, piper, sare,, 25g unt. Compozitia se pune intr-un pos. Intr-o tava in care am pus hartie pentru copt unsa cu unt, se fac gramajoare din pasta de cartofi. Se coc 15 minute la foc moderat.

Se aranjaza carnea pe farfurie, se pun gogoselele de cartofi langa friptura, se decoreaza in functie de imaginatie, si se serveste fierbinte, alaturi de o salata.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "File de berbecut cu gogosele de cartofi (Miroase a ...Mai-adu ' )" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute cu varza acra si coasta afumata (scarita)

Sarmalute cu varza acra si coasta afumata (scarita)

Curatati, tocati si caliti in ulei cepele cu morcovul ras, adaugati ketchup, concentratul si orezul

19 voturi    10 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Șnițel ”tocat”

Șnițel ”tocat”

Intai tocam carnea fiarta, cuburi, nu prea mici, nici prea mari. Separat batem ouale (sau oul, daca

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Mai-aduc!!! Mai-aduc Silvia !!!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 august 2009

    Mai-ada Alinaaaaaaaaaaa.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

    Arata foarte bine,felicitari.

    • Fara foto

      epure mariana , 21 iulie 2009

      Super super bun! Mai ales gogoselele de cartofi ! Carne de bercecut nu prea am mancat dar merge si cu vitel nu?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Arata minunat...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Bravo Alina! O sa salvez reteta in special pentru gogoselele de cartofi care mi se par foarte interesante.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru doua persoane
  • -500-600 g file de berbecut
  • -3-4 cartofi.
  • -1 ou
  • -50g unt
  • -piper
  • -foaie de dafin
  • -2-3 catei de usturoi
  • -30 ml ulei de masline (eu folosesc ulei in care am pus la macerat usturoi
  • busuioc
  • boabe de piper )
  • -busuioc verde
  • -rozmarin
  • -50 ml vin alb

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Se fierbe oul tare (cca 5 min. din clipa in care incepe sa fiarba apa). Intre timp se spala salata,

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte

18 voturi    20 comentarii
3h
Salate reci
Salata de vara cu mujdei de usturoi

Salata de vara cu mujdei de usturoi

Se spala legumele si se feliaza , usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci

Alina (Chef de cuisine)

Mai-aduc!!! Mai-aduc Silvia !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Tocanita de cartofi cu pui