Fileul de berbecut se spala, de taie feliute de cca 3 cm grosime, se pipereaza si se sareaza.
Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.
Uleiul de masline se pune in tigaie, si se incinge putin dupa care se pun bucatelele de carne si se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte.
Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea, se adauga un pahar de apa,25 ml de vin, usturoiul pisat, o foaie de dafin, si se lasa sa fiarba inabusit avand grija sa mai adaugam apa daca este nevoie. Cand este aproape gata se mai adauga 25 ml de vin si se lasa pe foc pana scade sosul si carnea capata o culoare rosiatica-maronie.
Din cartofii fierti se face un piure la care se adauga 1 ou, busuiocul taiat marunt, rozmarinul, piper, sare,, 25g unt. Compozitia se pune intr-un pos. Intr-o tava in care am pus hartie pentru copt unsa cu unt, se fac gramajoare din pasta de cartofi. Se coc 15 minute la foc moderat.
Se aranjaza carnea pe farfurie, se pun gogoselele de cartofi langa friptura, se decoreaza in functie de imaginatie, si se serveste fierbinte, alaturi de o salata.
Va doresc pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii