Fish & Shrimp

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Fish & Shrimp

Ingrediente

  • Pentru 3 creveti tempura:
  • 3 creveti proaspeti
  • faina Arpis
  • 1 galbenus de ou
  • ulei Arpis pentru prajit
  • sare,
  • piper,
  • apa.
  • Fish and shrimp:
  • creveti tempura
  • somon
  • ulei Arpis
  • sos dulce-acrisor
  • taitei de orez pentru servire
  • coriandru

Mod de preparare

Creveti cu tempura:

Se spala crevetii bine si se curata.

Se pregateste un amestec din condimente asiatice tempura, putina faina Arpis, 1 galbenus de ou, putina apa, sare si piper dupa gust. Textura amestecului trebuie sa fie usoara, ca aluatul de clatite.

Fiecare crevete se trece prin amestec si se prajeste in baie de ulei Arpis, intr-o cratita cu interior ceramic DeKassa.

Fish & Shrimp:

Crevetii tempura si somonul se trag in tigaia cu interior ceramic DeKassa, cu putin ulei Arpis, apoi se adauga legumele si se tin pe foc pana ce se calesc. Apoi se adauga putin sos dulce acrisor pentru aromatizare.

Mod de servire

Se aseaza pe farfurie alaturi de taitei de orez si coriandru.

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. In iulie, Restaurantul partener al proiectului este Sushiko.

Reteta japoneza ”Fish & Shrimp” a fost oferita si preparata de Restaurantul Sushiko si poate fi degustata zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Baneasa si Centrul Vechi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura