autor:

Gustos_Ro

» » Mancaruri cu peste

Fish & Shrimp

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 23 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 23 iulie 2014

Ingrediente
Pentru 3 creveti tempura:, 3 creveti proaspeti, faina Arpis, 1 galbenus de ou, ulei Arpis pentru prajit, sare,, piper,, apa., , Fish and shrimp:, creveti tempura, somon, ulei Arpis, sos dulce-acrisor, taitei de orez pentru servire, coriandru

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Creveti cu tempura:

Se spala crevetii bine si se curata.



Se pregateste un amestec din condimente asiatice tempura, putina faina Arpis, 1 galbenus de ou, putina apa, sare si piper dupa gust. Textura amestecului trebuie sa fie usoara, ca aluatul de clatite.



Fiecare crevete se trece prin amestec si se prajeste in baie de ulei Arpis, intr-o cratita cu interior ceramic DeKassa.



Fish & Shrimp:

Crevetii tempura si somonul se trag in tigaia cu interior ceramic DeKassa, cu putin ulei Arpis, apoi se adauga legumele si se tin pe foc pana ce se calesc. Apoi se adauga putin sos dulce acrisor pentru aromatizare.



Mod de servire

Se aseaza pe farfurie alaturi de taitei de orez si coriandru.



Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. In iulie, Restaurantul partener al proiectului este Sushiko.



Reteta japoneza ”Fish & Shrimp” a fost oferita si preparata de Restaurantul Sushiko si poate fi degustata zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Baneasa si Centrul Vechi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fish & Shrimp" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 3 creveti tempura:
  • 3 creveti proaspeti
  • faina Arpis
  • 1 galbenus de ou
  • ulei Arpis pentru prajit
  • sare,
  • piper,
  • apa.
  • Fish and shrimp:
  • creveti tempura
  • somon
  • ulei Arpis
  • sos dulce-acrisor
  • taitei de orez pentru servire
  • coriandru

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

10 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

3 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

13 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Midii in vin alb