Ingrediente
5 pahare de faina alba, 1 pahar de faina de secara, 3 pahare de apa, 2 lingurite de sare, 25 grame de drojdie, 150 gr de nuci taiate, 100 gr de stafide albe sau negre, ulei de masline ptr uns
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 15 min
1 vot
Mod de preparare
Se infarineaza plansa cu faina se imparte aluatul in 10 bucati si lasam acoperit cu un prosop sa creasca jumatate de ora. Dupa jumatate de ora din bucatile de aluat facem painicele putin lunguiete si le asezam pe o tava tapetata cu pergament sa mai creasca o ora jumatate . Se incalzeste cuptorul la 220 de grade, se ung painicelele cu putin ulei de masline si se coc 15 minute pana se rumenesc usor. Se pot servi cu putin gem dulceata sau cu branza sarata.
Se poate adauga putin kimel sau zaatar la aluat cine doreste este foarte gustos in painicele. Pofta buna.