autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Flute campenesc - painicele umplute cu nuca si stafide

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 16 aprilie 2013

Ingrediente
5 pahare de faina alba, 1 pahar de faina de secara, 3 pahare de apa, 2 lingurite de sare, 25 grame de drojdie, 150 gr de nuci taiate, 100 gr de stafide albe sau negre, ulei de masline ptr uns

Dificultate: Redusa Timp: 2h 15 min

1 vot

Mod de preparare

In oala mixerului se amesteca fainele cu apa 2-3 minute dupa care se acopera si se lasa sa se odihneasca jumatate de ora acoperit cu un prosop. Dupa jumatate de ora se adauga drojdia si se amesteca cu viteza marita 3-5 minute cand se formeaza aluatul se adauga sarea stafidele si nucile si mai framantam inca un minut.

Se infarineaza plansa cu faina se imparte aluatul in 10 bucati si lasam acoperit cu un prosop sa creasca jumatate de ora. Dupa jumatate de ora din bucatile de aluat facem painicele putin lunguiete si le asezam pe o tava tapetata cu pergament sa mai creasca o ora jumatate . Se incalzeste cuptorul la 220 de grade, se ung painicelele cu putin ulei de masline si se coc 15 minute pana se rumenesc usor. Se pot servi cu putin gem dulceata sau cu branza sarata.

Se poate adauga putin kimel sau zaatar la aluat cine doreste este foarte gustos in painicele. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Flute campenesc - painicele umplute cu nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pasca cu ciocolata

Pasca cu ciocolata

Se separa cele 8 oua. Albusurile se bat bine cu un praf de sare, adaugandu-se treptat si zaharul;

28 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu visine,banane si lichior de cocos

Foietaj cu visine,banane si lichior de cocos

Visinele spalate si desamburite se pun la fiert cu un pic de apa si zahar. Se lasa sa fiarba un pic

6 voturi    2 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 5 pahare de faina alba
  • 1 pahar de faina de secara
  • 3 pahare de apa
  • 2 lingurite de sare
  • 25 grame de drojdie
  • 150 gr de nuci taiate
  • 100 gr de stafide albe sau negre
  • ulei de masline ptr uns

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Cosulete cu cascaval by Laura Laurentiu