In oala mixerului se amesteca fainele cu apa 2-3 minute dupa care se acopera si se lasa sa se odihneasca jumatate de ora acoperit cu un prosop. Dupa jumatate de ora se adauga drojdia si se amesteca cu viteza marita 3-5 minute cand se formeaza aluatul se adauga sarea stafidele si nucile si mai framantam inca un minut.
Se infarineaza plansa cu faina se imparte aluatul in 10 bucati si lasam acoperit cu un prosop sa creasca jumatate de ora. Dupa jumatate de ora din bucatile de aluat facem painicele putin lunguiete si le asezam pe o tava tapetata cu pergament sa mai creasca o ora jumatate . Se incalzeste cuptorul la 220 de grade, se ung painicelele cu putin ulei de masline si se coc 15 minute pana se rumenesc usor. Se pot servi cu putin gem dulceata sau cu branza sarata.
Se poate adauga putin kimel sau zaatar la aluat cine doreste este foarte gustos in painicele. Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii