autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Flute cu branza sarata si masline - painicele umplute

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 16 aprilie 2013

Ingrediente
1kg de faina ptr paine, 1/2 pachet de drojdie-25 de gr, 1 lingurita de sare, 21/2 pahare de apa la temperatura camerei, 1 pahar de masline negre sau verzi taiate felioare, 1 catel de usturoi zdrobit, 1/2 lingurita de cimbru - frunza care da un miros placut la legume si la paine, 3 linguri ulei de masline, putin piper - nu e obligatoriu, 100 gr de branza sarata de gen feta sau telemea, ulei de masline ptr uns

Dificultate: Redusa Timp: 3h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

In oala mixerului se amesteca cu lingura ptr framantare, faina cu apa 2 minute se acopera si se lasa 1/2 de ora sa se odihneasca. Dupa jumatate de ora se adauga drojdia si se amesteca cu putere marita 7-8 minute ca drojdia sa se amestece bine. Incetinim viteza mixerului si adaugam uleiul, mirodeniile, sarea, branza si maslinele, se amesteca inca un minut si se lasa sa creasca 2 ore. Dupa doua ore se infarineaza putin plansa de lucru caci aluatul este putin lipicios. Se imparte aluatul in 10 bucati si din fiecare se formeaza o painicica lunguiata nu prea groasa.

Se tapeteaza o tava cu pergament se pun painicelele pe tava si se lasa sa creasca inca o ora.

Se incalzeste cuptorul la 220 de grade si se coc 15 minute, dupa care se ung cu putin ulei de masline.

Sunt foarte gustoase, merg foarte bine cu salate si oua fierte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Flute cu branza sarata si masline - painicele umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Două dintr-o lovitură: lichii si pizza

Două dintr-o lovitură: lichii si pizza

Făina şi sarea se amestecă, se pun apoi apa caldă şi uleiul treptat. Drojdia se mărunţeşte

8 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Impletituri aromate cu seminte

Impletituri aromate cu seminte

Amestec de seminte: in;susan;floare si dovleac punem ingredientele in masina de paine, in ordinea

11 voturi    8 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1kg de faina ptr paine
  • 1/2 pachet de drojdie-25 de gr
  • 1 lingurita de sare
  • 21/2 pahare de apa la temperatura camerei
  • 1 pahar de masline negre sau verzi taiate felioare
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1/2 lingurita de cimbru - frunza care da un miros placut la legume si la paine
  • 3 linguri ulei de masline
  • putin piper - nu e obligatoriu
  • 100 gr de branza sarata de gen feta sau telemea
  • ulei de masline ptr uns

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Placintele mici cu cartofi