autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Flute cu branza sarata si masline - painicele umplute

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 16 aprilie 2013

Ingrediente
1kg de faina ptr paine, 1/2 pachet de drojdie-25 de gr, 1 lingurita de sare, 21/2 pahare de apa la temperatura camerei, 1 pahar de masline negre sau verzi taiate felioare, 1 catel de usturoi zdrobit, 1/2 lingurita de cimbru - frunza care da un miros placut la legume si la paine, 3 linguri ulei de masline, putin piper - nu e obligatoriu, 100 gr de branza sarata de gen feta sau telemea, ulei de masline ptr uns

Dificultate: Redusa Timp: 3h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

In oala mixerului se amesteca cu lingura ptr framantare, faina cu apa 2 minute se acopera si se lasa 1/2 de ora sa se odihneasca. Dupa jumatate de ora se adauga drojdia si se amesteca cu putere marita 7-8 minute ca drojdia sa se amestece bine. Incetinim viteza mixerului si adaugam uleiul, mirodeniile, sarea, branza si maslinele, se amesteca inca un minut si se lasa sa creasca 2 ore. Dupa doua ore se infarineaza putin plansa de lucru caci aluatul este putin lipicios. Se imparte aluatul in 10 bucati si din fiecare se formeaza o painicica lunguiata nu prea groasa.

Se tapeteaza o tava cu pergament se pun painicelele pe tava si se lasa sa creasca inca o ora.

Se incalzeste cuptorul la 220 de grade si se coc 15 minute, dupa care se ung cu putin ulei de masline.

Sunt foarte gustoase, merg foarte bine cu salate si oua fierte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Flute cu branza sarata si masline - painicele umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Scones cu capșuni (fara gluten)

Scones cu capșuni (fara gluten)

Pentru ca astazi am avut oaspeti de seama, se cerea sa fac ceva bun, sa servim alaturi de ceșcuța

1 vot    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta taranesca cu branza de oaie

Placinta taranesca cu branza de oaie

(Aceasta este reteta traditionala dupa care imi facea bunica mea placinta- le spuneam \"placinte

42 voturi    15 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1kg de faina ptr paine
  • 1/2 pachet de drojdie-25 de gr
  • 1 lingurita de sare
  • 21/2 pahare de apa la temperatura camerei
  • 1 pahar de masline negre sau verzi taiate felioare
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1/2 lingurita de cimbru - frunza care da un miros placut la legume si la paine
  • 3 linguri ulei de masline
  • putin piper - nu e obligatoriu
  • 100 gr de branza sarata de gen feta sau telemea
  • ulei de masline ptr uns

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Quiche Lorraine