autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Flute cu branza sarata si masline - painicele umplute

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 16 aprilie 2013

Ingrediente
1kg de faina ptr paine, 1/2 pachet de drojdie-25 de gr, 1 lingurita de sare, 21/2 pahare de apa la temperatura camerei, 1 pahar de masline negre sau verzi taiate felioare, 1 catel de usturoi zdrobit, 1/2 lingurita de cimbru - frunza care da un miros placut la legume si la paine, 3 linguri ulei de masline, putin piper - nu e obligatoriu, 100 gr de branza sarata de gen feta sau telemea, ulei de masline ptr uns

Dificultate: Redusa Timp: 3h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

In oala mixerului se amesteca cu lingura ptr framantare, faina cu apa 2 minute se acopera si se lasa 1/2 de ora sa se odihneasca. Dupa jumatate de ora se adauga drojdia si se amesteca cu putere marita 7-8 minute ca drojdia sa se amestece bine. Incetinim viteza mixerului si adaugam uleiul, mirodeniile, sarea, branza si maslinele, se amesteca inca un minut si se lasa sa creasca 2 ore. Dupa doua ore se infarineaza putin plansa de lucru caci aluatul este putin lipicios. Se imparte aluatul in 10 bucati si din fiecare se formeaza o painicica lunguiata nu prea groasa.

Se tapeteaza o tava cu pergament se pun painicelele pe tava si se lasa sa creasca inca o ora.

Se incalzeste cuptorul la 220 de grade si se coc 15 minute, dupa care se ung cu putin ulei de masline.

Sunt foarte gustoase, merg foarte bine cu salate si oua fierte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Flute cu branza sarata si masline - painicele umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

3h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1kg de faina ptr paine
  • 1/2 pachet de drojdie-25 de gr
  • 1 lingurita de sare
  • 21/2 pahare de apa la temperatura camerei
  • 1 pahar de masline negre sau verzi taiate felioare
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1/2 lingurita de cimbru - frunza care da un miros placut la legume si la paine
  • 3 linguri ulei de masline
  • putin piper - nu e obligatoriu
  • 100 gr de branza sarata de gen feta sau telemea
  • ulei de masline ptr uns

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu prune si crumble