Autor:
raluka (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 19 aprilie 2012
Ingrediente
foietaj, lapte condensat, fructe uscate naturale (eu am cumparat o punguta cu cocktail din alune de padure,nuci,migdale,seminte de dovleac,seminte de floarea soarelui,nuci de macadamia si stafide), 1 plic de zahar vanilat, un galbenus de ou, alune de padure maruntite
Dificultate: Redusa | Timp: 25 min
Mod de preparare
Se intinde foietajul si se unge bine cu lapte condensat.Se aseaza in pozitie verticala(al meu are forma dreptunghiulara; daca este rotund se alungeste putin cu sucitorul)si se imparte in trei linii imaginare.:) Partile laterale se taie cu un cutit in fasii egale.Pe partea din mijloc se mai adauga 3,4 linguri cu lapte condensat si peste,fructele uscate.Se inchide foietajul,prin impletirea fasiilor,punand una peste alta.Se unge cu galbenusul de ou batut,se preseaza alunele maruntite,zaharul vanilat si se coace in cuptorul incins la 200ºC,timp de 15min.Sper sa va placa!POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj dulce cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta
37 voturi
17 comentarii
2h 30 min
Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie)
Se lucreaza doar cu furculita,
114 voturi
35 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Anca_Lup (Chef de cuisine) , 07 februarie 2015
Am facut cu branza dulce si stafide,e dementiala!
Cecilia Manolachi , 07 februarie 2015
si in spania ai lapte condensat.....en las tiendas
Pietraru Maria , 03 septembrie 2014
In Spania e cunoscuta sub numele de Trenza de hojaldre, adik Impletitura de foietaj. Este foarte rrenumita, doar k se insiropeaza si se pun tot felul de fructe uscate, O bunatate. O voi incerca si eu.
Jenita Nan , 11 iulie 2014
Sa-mi aduci si mie
Marlena Mihailescu , 14 ianuarie 2014
MERGE SI CI MERE SAU CU BRANZA
Cemil Karataş , 06 ianuarie 2014
si in spania ai lapte condensat.....en las tiendas
Tudor Gabriela , 14 noiembrie 2013
si in spania ai lapte condensat.....en las tiendas
Pietrareanu Alina , 14 noiembrie 2013
eu l.am facut cu mere
Alina Cozma , 13 noiembrie 2013
Mmmmm ......bunutz!
Sidy (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2013
Deci....imiploua in gura ! Tre'sa fac si eu ! Minunat !
raluka (Chef de cuisine) , 24 august 2012
Mulțumesc Lavinia.Sunt sigura ca o sa iti placa!
Lavinia (Maestru bucatar) , 23 august 2012
Am ramas cu apa in gura. Sigur o voi incerca cat mai curand. Probabil maine. Ppici...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 august 2012
Foarte bine arata, gustul precis e admirabil!
raluka (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2012
Multumesc Catalina!Intradevar suna mai bine fructe uscate decat fructe seci :) Data viitore o sa tin cont :)
Catalina (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2012
Interesant, arata bine cu siguranta e si gustos... dar am o intrebare de ce nu le spui fructe uscate in loc de fructe seci? Fruct sec pare mai degraba un fruct fara nimic in interior, nu?
raluka (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2012
Iti multumesc pentru comentariu Maria si iti raspund si la intrebare:nu iese uscat pentru ca laptele condensat l-e insiropeaza usor;(mie imi place cu muuult lapte..:)) eu chiar prefer sa mananc imediat,pentru ca este mai crocant ,dar daca vrei sa fie mai consistent,poti adauga peste laptele condensat o crema pt prajituri din oua,lapte,zahar...eu nu am incercat,dar cred ca ar iesi bun,sau dupa ce o scoti din cuptor o poti insiropa...daca incerci sa-mi spui si mie cum a iesit,ok?!
Maria Markov (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2012
Arata ... super!! Foarte estetic! Nu ma indoiesc de aroma! Totusi, am o intrebare: cu umplutura asta din alune, seminte si alte de genul acesta, nu iese strudelul un pic cam uscat?