autor:

raluka

» » Aluaturi si Foietaje

Foietaj dulce cu fructe uscate

Autor: raluka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 19 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: raluka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 19 aprilie 2012

Ingrediente
foietaj, lapte condensat, fructe uscate naturale (eu am cumparat o punguta cu cocktail din alune de padure,nuci,migdale,seminte de dovleac,seminte de floarea soarelui,nuci de macadamia si stafide), 1 plic de zahar vanilat, un galbenus de ou, alune de padure maruntite

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

48 voturi

Mod de preparare

Se intinde foietajul si se unge bine cu lapte condensat.Se aseaza in pozitie verticala(al meu are forma dreptunghiulara; daca este rotund se alungeste putin cu sucitorul)si se imparte in trei linii imaginare.:) Partile laterale se taie cu un cutit in fasii egale.Pe partea din mijloc se mai adauga 3,4 linguri cu lapte condensat si peste,fructele uscate.Se inchide foietajul,prin impletirea fasiilor,punand una peste alta.Se unge cu galbenusul de ou batut,se preseaza alunele maruntite,zaharul vanilat si se coace in cuptorul incins la 200ºC,timp de 15min.Sper sa va placa!POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj dulce cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant

Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Se face un sos de rosii din 400 gr de rosii taiate marunt

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu rosii uscate si cimbru

Paine cu rosii uscate si cimbru

Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul . Acoperim cu un prosop si lasam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anchidin Mya , 21 aprilie 2015

    doresc retete pt persoane cu diapet tip 1 si bogat in calorii multumesc pt intelegere

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 21 februarie 2015

    Laptele condensat se pune cum e in cutie sau se caramelizeaza prin fierbere ?

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 21 februarie 2015

    Laptele condensat se pune cum e in cutie sau se caramelizeaza prin fierbere ?

    • Anca_Lup

      Anca_Lup (Chef de cuisine) , 07 februarie 2015

      Am facut cu branza dulce si stafide,e dementiala!

    • Fara foto

      Cecilia Manolachi , 07 februarie 2015

      si in spania ai lapte condensat.....en las tiendas

    • Fara foto

      Pietraru Maria , 03 septembrie 2014

      In Spania e cunoscuta sub numele de Trenza de hojaldre, adik Impletitura de foietaj. Este foarte rrenumita, doar k se insiropeaza si se pun tot felul de fructe uscate, O bunatate. O voi incerca si eu.

    • Fara foto

      Jenita Nan , 11 iulie 2014

      Sa-mi aduci si mie

    • Fara foto

      Marlena Mihailescu , 14 ianuarie 2014

      MERGE SI CI MERE SAU CU BRANZA

    • Fara foto

      Cemil Karataş , 06 ianuarie 2014

      si in spania ai lapte condensat.....en las tiendas

    • Fara foto

      Tudor Gabriela , 14 noiembrie 2013

      si in spania ai lapte condensat.....en las tiendas

    • Fara foto

      Pietrareanu Alina , 14 noiembrie 2013

      eu l.am facut cu mere

    • Fara foto

      Alina Cozma , 13 noiembrie 2013

      Mmmmm ......bunutz!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2013

      Deci....imiploua in gura ! Tre'sa fac si eu ! Minunat !

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 24 august 2012

      Mulțumesc Lavinia.Sunt sigura ca o sa iti placa!

    • Lavinia

      Lavinia (Maestru bucatar) , 23 august 2012

      Am ramas cu apa in gura. Sigur o voi incerca cat mai curand. Probabil maine. Ppici...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 august 2012

      Foarte bine arata, gustul precis e admirabil!

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2012

      Multumesc Catalina!Intradevar suna mai bine fructe uscate decat fructe seci :) Data viitore o sa tin cont :)

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2012

      Interesant, arata bine cu siguranta e si gustos... dar am o intrebare de ce nu le spui fructe uscate in loc de fructe seci? Fruct sec pare mai degraba un fruct fara nimic in interior, nu?

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2012

      Iti multumesc pentru comentariu Maria si iti raspund si la intrebare:nu iese uscat pentru ca laptele condensat l-e insiropeaza usor;(mie imi place cu muuult lapte..:)) eu chiar prefer sa mananc imediat,pentru ca este mai crocant ,dar daca vrei sa fie mai consistent,poti adauga peste laptele condensat o crema pt prajituri din oua,lapte,zahar...eu nu am incercat,dar cred ca ar iesi bun,sau dupa ce o scoti din cuptor o poti insiropa...daca incerci sa-mi spui si mie cum a iesit,ok?!

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2012

      Arata ... super!! Foarte estetic! Nu ma indoiesc de aroma! Totusi, am o intrebare: cu umplutura asta din alune, seminte si alte de genul acesta, nu iese strudelul un pic cam uscat?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

48 voturi

Ingrediente

  • foietaj
  • lapte condensat
  • fructe uscate naturale (eu am cumparat o punguta cu cocktail din alune de padure,nuci,migdale,seminte de dovleac,seminte de floarea soarelui,nuci de macadamia si stafide)
  • 1 plic de zahar vanilat
  • un galbenus de ou
  • alune de padure maruntite

Raporteaza reteta

Retete
de raluka
chiftelute

chiftelute

In primu rand se toaca marunt celpele,cartoful si usturoiul.(eu le-am tocat cu robotul de bucatarie

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui chinezesc (cu orez)

Pui chinezesc (cu orez)

Este o reteta chinezeasca usor modificata de mine; mai rapid si mai usor de preparat.Inainte de toate

18 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Intr-o tigaie punem suficient ulei la incins(1deget) si adaugam ceapa taiata solzisori.O lasam sa

7 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

Sidy (Chef de cuisine)

Laptele condensat se pune cum e in cutie sau se caramelizeaza prin fierbere ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu cas si cascaval