Fricase de iepure

Timp pregatire
120 minute
Fricase de iepure

Ingrediente

  • - un iepure mic, tanar, transat in bucati egale
  • - sare, piper
  • - ulei de masline, un cubulet de unt
  • - 2 cepe mici
  • - cateva frunzulite de rozmarin
  • - 150 ml vin alb sec
  • - 350 ml supa de legume
  • - o lingura amidon
  • - 2 galbenusuri
  • - suc de lamaie

Mod de preparare

1. Turnam putin ulei de masline, bucatica de unt si ceapa taiata marunt in cuva aparatului. Introducem in priza si selectam optiunea FRY apoi modificam timpul cu butonele Time si Minute pe 25 de minute. Calim ceapa timp de 5 minute(nu avem cum sa ratam aceasta reteta aparatul ne arata tot timpul cat e ceasul :) ), adaugam frunzulitele de rozmarin si mai amestecam putin pentru a-si elibera aromele.

2. Saram si piperam bucatile de carne apoi le adaugam la prajit. Amestecam din cand in cand pentru a ne asigura ca se vor praji uniform. Stingem cu vin, si mai apoi cu 275-300 ml supa de legume. Selectam cu butonul Meniu optiunea Stew, inchidem capacul aparatului(care in timpul prajirii a ramas deschis) si selectam la timp 2 ore.

3. Pe finalul timpului de pregatire, mai precis in ultimele 10 minute, pregatim ingosala pentru sos amestecand amidonul cu putina supa. Deschidem capacul aparatului(atentie la aburi) si turnam ingosala peste carne amestecand in continuu. Batem usor galbenusurile cu putin suc de lamaie si restul de supa si le adaugam la continutul oalei, amestecand din nou in continuu. O data ce sosul s-a ingosat se gusta de sare si piper si se serveste cald cu paine rustica sau orez. Mancarica se poate pastra calda mai mult timp inchizand capacul si apasand butonul Off/Warm.

Pofta buna!

Reteta pregatita de Claudia, @3sisterscooking.blogspot.ro cu aparatul Philips Multicooker.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor