Fricase de iepure

Timp pregatire
120 minute
Fricase de iepure

Ingrediente

  • - un iepure mic, tanar, transat in bucati egale
  • - sare, piper
  • - ulei de masline, un cubulet de unt
  • - 2 cepe mici
  • - cateva frunzulite de rozmarin
  • - 150 ml vin alb sec
  • - 350 ml supa de legume
  • - o lingura amidon
  • - 2 galbenusuri
  • - suc de lamaie

Mod de preparare

1. Turnam putin ulei de masline, bucatica de unt si ceapa taiata marunt in cuva aparatului. Introducem in priza si selectam optiunea FRY apoi modificam timpul cu butonele Time si Minute pe 25 de minute. Calim ceapa timp de 5 minute(nu avem cum sa ratam aceasta reteta aparatul ne arata tot timpul cat e ceasul :) ), adaugam frunzulitele de rozmarin si mai amestecam putin pentru a-si elibera aromele.

2. Saram si piperam bucatile de carne apoi le adaugam la prajit. Amestecam din cand in cand pentru a ne asigura ca se vor praji uniform. Stingem cu vin, si mai apoi cu 275-300 ml supa de legume. Selectam cu butonul Meniu optiunea Stew, inchidem capacul aparatului(care in timpul prajirii a ramas deschis) si selectam la timp 2 ore.

3. Pe finalul timpului de pregatire, mai precis in ultimele 10 minute, pregatim ingosala pentru sos amestecand amidonul cu putina supa. Deschidem capacul aparatului(atentie la aburi) si turnam ingosala peste carne amestecand in continuu. Batem usor galbenusurile cu putin suc de lamaie si restul de supa si le adaugam la continutul oalei, amestecand din nou in continuu. O data ce sosul s-a ingosat se gusta de sare si piper si se serveste cald cu paine rustica sau orez. Mancarica se poate pastra calda mai mult timp inchizand capacul si apasand butonul Off/Warm.

Pofta buna!

Reteta pregatita de Claudia, @3sisterscooking.blogspot.ro cu aparatul Philips Multicooker.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Spaghete carbonara. Reteta italiana autentica, simpla si delicioasa

Spaghete carbonara. Reteta italiana autentica, simpla si delicioasa

Descopera reteta autentica de spaghete carbonara! O reteta italiana simpla si delicioasa, perfecta pentru o cina rapida si...

Spaghete carbonara. Reteta italiana autentica, simpla si delicioasa
Salata de spanac cu oua si rosii. O alegere sanatoasa pentru orice masa

Salata de spanac cu oua si rosii. O alegere sanatoasa pentru orice masa

Salata de spanac cu oua si rosii este o alegere sanatoasa si delicioasa pentru orice masa. Iata o rețeta simpla pentru a...

Salata de spanac cu oua si rosii. O alegere sanatoasa pentru orice masa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise