autor:

Laura-Cristina Chelciov

» » , Fripturi, Retete la gratar

Frigarui cu cartofi prajiti, chiftele de zucchine si sos

Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2013

Ingrediente
Ingrediente pt frigarui:, -250g carne de vita, -250g carne de porc, -350g carne de pui, -200ml vin rosu, sec, -100ml bere blonda, -2 catei de usturoi, -4 linguri ulei de masline, -piper, -sare, -oregano, -cimbrisor, , Ingrediente pt chiftelele de zucchine:, -5 zucchine baby, -3 catei de usturoi, -1 ou mare sau 2 mai mici, -3 linguri de faina, -sare, -patrunjel verde, -ulei de floarea-soarelui, pt prajit, , Ingrediente pt sos:, -125ml iaurt grecesc, -1/2 castravete ( cca 50-60g), -2 catei de usturoi, -12 frunze de busuioc, -frunze de patrunjel verde, -sare, -piper, , Ingrediente pt cartofi prajiti:, -1kg de cartofi noi, -sare, -ulei de floarea-soarelui, pt prajit

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Incepem cu carnea, pe care o vom lasa la marinat, cateva ore. Asadar carnea de vita o taiem bucatele, dupa care o punem intr-un bol, iar peste ea vom punem vinul.
Dupa care, punem sare, piper, cimbrisor, oregano, un catel de usturoi, ras, amestecam bine, punem capacul peste caserola si o lasam cateva ore la marinat.

Dupa ce am terminat, cu carnea de vita, ne ocupam de carnea de pui si porc. Asadar, taiem atat carnea de porc cat si cea de pui, bucatele. Punem bucatelele, de carne, intr-o caserola, iar peste ele punem lingurile de ulei de masline, oregano, sare si piper.
Carnea se amesteca, iar la urma se pun 100ml de bere si catelul de usturoi, ras. Se amesteca din nou bine, se pune capacul peste caserola si se da deoparte, pt cateva ore.

Dupa ce carnea a stat cateva ore, la marinat, e gata pt urmatorul pas, asadar, carnea, se pune in strecuratoare. Punem intr-o strecutaorea carnea de vita, iar in alta, carnea de pui si porc.

Cat timp carnea e in strecuratoare, putem sa ne ocupam de zucchine, prin urmare, spalam si radem zucchinele. Dupa care, adaugam sare si lasam zucchinele putin sa stea la inmuiat.

Dupa zucchine, putem sa incepem sa punem carnea pe betisoarele de frigarui. Asadar, putem incepe cu vita, dupa porc si la urma pui. Pana terminam bucatelele de carne. Mie mi-au iesit 5 betisoare.
Dupa aceea, aranjam betisoarele pe gratarul de aragaz si le lasam la prajit, la foc mic.

Acum putem face chiftelele de zucchine. Asadar, peste zucchinele rase, punem patrunjel verde, taiat si usturoi ras. Dupa care adaugam oul batut, faina si amestecam bine.
Intr-o tigaie, punem ulei, iar cand incepe sa sfarie, punem din amestecul de zucchine, cu lingura. Le prajim pe o parte si pe cealalta.
Dupa ce s-au prajit, le scoatem pe o farfurie, in care am pus hartie de bucatarie. Si asa, prajim toata compozitia de zucchine, pregatita.

Mai departe, pregatim sosul. Intr-un bol punem iaurtul grecesc, sare si piper. Radem castravetele si usturoiul si taiem frunzele de busuioc si patrunjel si le punem peste sos. Amestecam bine si il lasam deoparte.

Mai departe, curatam, spalam si taiem cartofii. Intr-o tigaie punem ulei, iar cand incepe sa sfaraie, punem din cartofi. Prajiindu-i pe toti, pe rand. Dupa ce ii scoatem din ulei, punem sare peste ei.

Dupa ce carnea s-a prajit, o luam de pe gratar( daca cumva celelate produse,nu sunt gata, carnea trebuie depozitata intr-un loc unde sa se mentina calda).

Odata toate pregatite, putem infuleca cu multa pofta, aceste minunatii.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu cartofi prajiti, chiftele de zucchine si sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Frigarui cu sos Tzatziki

Frigarui cu sos Tzatziki

Pieptul de pui il spalam, taiem cubulete si-l condimentam. Este bines a-l lasam macar 1 ora deoparte,

2 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar
Frigarui la gratar

Frigarui la gratar

Se taie carnea in bucatele mici (2-3 cm). Procedam la fel si cu :rosiile, ardeii, ciupercile si

6 voturi    2 comentarii
45 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ema Etel (Bucatar) , 30 ianuarie 2015

    Delicios!

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pt frigarui:
  • -250g carne de vita
  • -250g carne de porc
  • -350g carne de pui
  • -200ml vin rosu
  • sec
  • -100ml bere blonda
  • -2 catei de usturoi
  • -4 linguri ulei de masline
  • -piper
  • -sare
  • -oregano
  • -cimbrisor
  • Ingrediente pt chiftelele de zucchine:
  • -5 zucchine baby
  • -3 catei de usturoi
  • -1 ou mare sau 2 mai mici
  • -3 linguri de faina
  • -sare
  • -patrunjel verde
  • -ulei de floarea-soarelui
  • pt prajit
  • Ingrediente pt sos:
  • -125ml iaurt grecesc
  • -1/2 castravete ( cca 50-60g)
  • -2 catei de usturoi
  • -12 frunze de busuioc
  • -frunze de patrunjel verde
  • -sare
  • -piper
  • Ingrediente pt cartofi prajiti:
  • -1kg de cartofi noi
  • -sare
  • -ulei de floarea-soarelui
  • pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Laura-Cristina Chelciov
Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Orezul se spala si se lasa in apa rece pt 2 h. Dupa cele 2h, orezul se pune la fiert in apa rece

4 voturi    1 comentariu
25 min
Retete de post
Tarta cu smochine

Tarta cu smochine

Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina si se framanta bina. Aluatul,

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri
Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Prima data trebuie spalati si curatati pestii. Dupa care se taie rozmarinul si salvia marunt.

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Fara foto

Ema Etel (Bucatar)

Delicios!

Adauga reteta
Retete

din Retete la gratar

Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Peste condimentat la gratar Peste condimentat la gratar

Pestele se decongeleaza, se spala, se curata, iar dupa scurgere, se sterge bine cu servetele de bucatarie, sa eliminam apa care ar putea

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Frigarui de porc si pui la gratar