autor:

Gustos_Ro

» » , Aperitive, Retete la gratar

Frigarui de creveti la gratar cu salata de varza si avocado

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Mexic


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Mexic


Reteta postata pe: 03 aprilie 2014

Ingrediente
10 creveti pe frigarui la gratar, marinati in prealabil, 2 avocado, 2-3 cani varza alba tocata marunt, 1-2 jalapenos taiat cubulete, 1 ceapa rosie, 1-2 lime, sare si piper, , Pentru sos:, 1 lingurita de pasta achiote, 300 ml suc de portocale

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Crevetii nedecorticati se tin la marinat in sosul de achiote si suc de portocale, minim 1 ora, la rece.



Cat timp acestia stau la marinat, tocati un sfert de varza alba ca pentru o salata normala si o adaugati peste pasta rezultata din 2 fructe de avocado impreuna cu ardeiul jalapenos si ceapa rosie. Se asezoneaza cu sare si piper.



Crevetii se scot din marinata, se cresteaza pe spate cu o taietura fina a carapacei cat tine codita, se moneaza pe o frigaruie de bambus si se aseaza pe gratar.



Se servesc cu salata de avocado si cu un sos de chipotle cu maioneza!



Secretul bucatarului:



Timpul de preparare a crevetilor este relativ mic, aproximativ 7 min pana cand isi schimba culoarea si devin roz ; cand sunt gatiti termic excesiv se intaresc!



Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul El Torito.



Reteta mexicana a fost oferita si preparata de Restaurantul El Torito si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Str. Iancu Capitanu nr.30, sector 2, Bucuresti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de creveti la gratar cu salata de varza si avocado" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Snack de toamna

Snack de toamna

Din toate ciupercile le alegem pe cele mai frumoase si taiem din ele, pe lung, cate 10-15 feliute

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar
Gratar de legume cu ficatei

Gratar de legume cu ficatei

Speli vanata,rosiile si deovlecelul,cureti ardeii grasi,ciupercile si cepele,apoi tai vanata si dovlecelul

5 voturi    2 comentarii
2h 20 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 10 creveti pe frigarui la gratar
  • marinati in prealabil
  • 2 avocado
  • 2-3 cani varza alba tocata marunt
  • 1-2 jalapenos taiat cubulete
  • 1 ceapa rosie
  • 1-2 lime
  • sare si piper
  • Pentru sos:
  • 1 lingurita de pasta achiote
  • 300 ml suc de portocale

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

10 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

3 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

13 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Risotto cu pui fript si dovlecel Risotto cu pui fript si dovlecel

Pulpele si zucchini se condimenteaza similar, in afara faptului ca la pui adaugam usturoiul zdrobit iar la zucchini zeama de la jumatate

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Fripturi
Frigarui cu porc si legume Frigarui cu porc si legume

Se taie carnea de porc în cuburi măricele. Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie în

1 vot    7 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Aripioare picante de pui la gratar