Frigărui de pui cu salată de castraveți și ceapă roșie

Timp pregatire
90 minute
Frigărui de pui cu salată de castraveți și ceapă roșie

Ingrediente

  • pentru 4 persoane:
  • • 1 piept de pui dezosat
  • • 250 g roșii cherry
  • • iaurt de băut
  • • o linguriță de praf de curry
  • • o jumătate de castravete
  • • 2 cepe roșii mici
  • • pătrunjel verde
  • • o salată verde
  • • ulei de măsline
  • • 4 lipii sau chapatis

Mod de preparare

Această delicatesă de inspirație indiană se poate prepara foarte ușor acasă cu ajutorul tigăii-grătar. Frigăruile preparate pe grătar sunt suculente, astfel că obţineţi un gust delicios şi aromat, de la o masă sănătoasă și delicioasă.

Pentru început am preparat marinada din iaurt și praful de curry, iar bețele de frigărui le-am pus la înmuiat într-un vas cu apă. Pieptul de pui l-am tăiat bucăți și l-am adaugat în marinadă (se lasă în jur de o oră sau chiar mai mult, dacă aveți timp).

Într-un bol am amestecat ceapa roșie tăiată solzișori, castravetele feliat și pătrunjelul verde; le-am sărat, piperat și am stropit salata cu ulei de măsline. Rămâne la rece până când o servim.

Bucățile de piept de pui le-am curățat de marinada în exces și le-am înfipt alternativ cu roșiile pe bețele de frigărui umezite. Se încinge tigaia-grătar și se așează frigăruile să se rumenească. Se întorc pe fiecare parte la 2-3 minute. La acest moment, deoarece roșiile nu erau destul de coapte, am decis să pun frigăruile la cuptor pentru câteva minute. Astfel, le-am așezat într-o tavă, le-am stropit cu un pic de ulei de măsline și le-am lăsat la cuptorul încins pentru aproximativ 10 minute, până se rumenește frumos carnea, iar roșiile se pătrund (timp în care se mai întorc de pe o parte pe alta).

Salata verde se spală, se taie fâșii și se adaugă la amestecul de castravete cu ceapă roșie și se împarte pe 4 farfurii. Am așezat deasupra câte 2 frigărui și le-am servit împreună cu bucăți de lipie încălzită.

Mai multe delicii culinare gasiti pe blogul Pur si simplu papa bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise