Ingrediente
pentru 4 persoane:, &bull 1 piept de pui dezosat, &bull 250 g roșii cherry, &bull iaurt de băut, &bull o linguriță de praf de curry, &bull o jumătate de castravete, &bull 2 cepe roșii mici, &bull pătrunjel verde, &bull o salată verde, &bull ulei de măsline, &bull 4 lipii sau chapatis
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
1 vot
Mod de preparare
Pentru început am preparat marinada din iaurt și praful de curry, iar bețele de frigărui le-am pus la înmuiat într-un vas cu apă. Pieptul de pui l-am tăiat bucăți și l-am adaugat în marinadă (se lasă în jur de o oră sau chiar mai mult, dacă aveți timp).
Într-un bol am amestecat ceapa roșie tăiată solzișori, castravetele feliat și pătrunjelul verde; le-am sărat, piperat și am stropit salata cu ulei de măsline. Rămâne la rece până când o servim.
Bucățile de piept de pui le-am curățat de marinada în exces și le-am înfipt alternativ cu roșiile pe bețele de frigărui umezite. Se încinge tigaia-grătar și se așează frigăruile să se rumenească. Se întorc pe fiecare parte la 2-3 minute. La acest moment, deoarece roșiile nu erau destul de coapte, am decis să pun frigăruile la cuptor pentru câteva minute. Astfel, le-am așezat într-o tavă, le-am stropit cu un pic de ulei de măsline și le-am lăsat la cuptorul încins pentru aproximativ 10 minute, până se rumenește frumos carnea, iar roșiile se pătrund (timp în care se mai întorc de pe o parte pe alta).
Salata verde se spală, se taie fâșii și se adaugă la amestecul de castravete cu ceapă roșie și se împarte pe 4 farfurii. Am așezat deasupra câte 2 frigărui și le-am servit împreună cu bucăți de lipie încălzită.
Mai multe delicii culinare gasiti pe blogul Pur si simplu papa bun.