autor:

Pur_si_simplu_papa_bun

» » Fripturi

Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 aprilie 2011

Ingrediente
Pentru friptură am folosit:, • pulpe de cocoș fierte în oala sub presiune, • pulpă de porc, • ceapă și usturoi verde, • oregano, rozmarin, • boia dulce, • pastă de gogoșari, • pătrunjel verde, • 100 ml vin alb sec, , Pentru piureul de țelină:, • o jumătate de țelină, • 2 frunze de dafin, • 2 căței de usturoi, • 2 ramuri de rozmarin, , Pentru pachețele de cartofi cu șuncă:, • 6 cartofi mici, • 6 felii subțiri de șuncă

Dificultate: Medie Timp: 3h 15 min

15 voturi

Mod de preparare

Într-un vas ceramic am pus ceapă și usturoi verde tocate, peste care am așezat bucățile de pulpă de porc, am presărat boia, sare, piper, oregano și rozmarin, am tunat vin și apă, pentru completare, am acoperit cu folie de aluminiu vasul și l-am dat la cuptor pentru o oră.
Când carnea de porc a fost aproape gata, am adăugat pulpele de cocoș și pasta de gogoșari și am pus vasul neacoperit la cuptor să se rumenească friptura.
La final am presărat pătrunjel și frunze de usturoi verde. Delicioasă!!
Piureul de țelină este o alternativă delicioasă la cel de cartofi. Se face foarte simplu: se pune la fiert țelina tăiată cubulețe cu foile de dafin, usturoiul și crenguțele de rozmarin (puteți folosi din cel uscat).
Când țelina s-a înmuiat, se strecoară și se zdobește. Se adaugă puțin ulei de măsline, sare, piper și pătrunjel verde tocat.

Pachețelele de cartofi se prepară astfel: se fierb în coajă cartofii, se scurg și se decojesc, apoi se învelesc în felii de șuncă, care se fixează cu scobitori.
Se prăjesc în ulei, întorcându-le cu grijă pe toate părțile și se scot pe hârtie absorbantă.
Ceapa caramelizată completează gustul fripturii, fiind dulce și aromată. Eu am folosit o ceapă albă (de preferat e cea roșie, dar nu am avut în casă) pe care am tăiat-o rondele și le-am prăjit în ulei la foc mic timp de 3-4 minute până devine sticloasă, amestecând des să nu se ardă. Am turnat peste ea sos teriyaki (se poate folosi sos de soia și zahăr) și le-am mai lăsat pe foc încă 5 minute amestecând continuu până se caramelizează.

Cu mâna pe inimă vă spun că a meritat fiecare moment al preparării ei :)), amestecul de gusturi și texturi fiind deosebit!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Piept de curcan in manta de bacon, pe pat de ciuperci

Piept de curcan in manta de bacon, pe pat de ciuperci

Mai intai curatam bine ciupercile.Pieptul de curcan se portioneaza in 6 felii.Pentru fiecare bucata

9 voturi    8 comentarii
45 min
Fripturi
Friptura de rata cu portocale

Friptura de rata cu portocale

Cureti rata, o speli si o umpli cu felii de la 2 portocale fara samburi. Sarezi, ungi rata cu

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ilie Violeta , 13 martie 2014

    Interesant si incitant . Voi incerca !!

  • Fara foto

    Ofelia Hetze , 27 octombrie 2013

    HOLA SON IMPRECIONANTE LAS RECETAS PERO NO LAS PUEDO HACER YA QUE NO ENTIENDO EL IDIOMA QUISIERA FUESE EN ESPAÑOL GRACIAS

  • Pur_si_simplu_papa_bun

    Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

    Multumesc pentru aprecieri!

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 02 mai 2011

      e grozava reteta! felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 15 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru friptură am folosit:
  • • pulpe de cocoș fierte în oala sub presiune
  • • pulpă de porc
  • • ceapă și usturoi verde
  • • oregano
  • rozmarin
  • • boia dulce
  • • pastă de gogoșari
  • • pătrunjel verde
  • • 100 ml vin alb sec
  • Pentru piureul de țelină:
  • • o jumătate de țelină
  • • 2 frunze de dafin
  • • 2 căței de usturoi
  • • 2 ramuri de rozmarin
  • Pentru pachețele de cartofi cu șuncă:
  • • 6 cartofi mici
  • • 6 felii subțiri de șuncă

Raporteaza reteta

Retete
de Pur_si_simplu_papa_bun
Prăjitură cu foi cu miere de albine

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu

17 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui cu găluște

Pulpe de pui cu găluște

Pulpele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se prăjesc în ulei, apoi se adaugă cepele

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Curcan cu năut și lămâie

Curcan cu năut și lămâie

Am curățat cartofii, i-am tăiat în sferturi și i-am amestecat cu ceapa, lămâia, usturoiul,

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)

Multumesc pentru aprecieri!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi