autor:

doru simona

» » Fripturi

Friptura de antricot inabusita cu cartofi la cuptor

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 decembrie 2010

Ingrediente
* antricot de manzat, * 1-2 morcovi, * 1-2 cepe mai mici, * 2 frunze dafin, * 3-4 boabe piper, * 3 linguri ulei, * 2-3 pasta rosii sau ketchup, * 1 pahar vin (alb sau rosu), * 2 cani apa fierbinte, * cartofi pt copt, * putin cimbru, * sare, * 2-3 fire patrunjel verde, * 4-5 catei usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Antricotul se spala se usuca cu un prosop de hartie si se pune la prajit in ulei ff incins (dar nu f mult ulei) cate 5 minute pe fiecare parte.



Curatam morcovul si il taiem fasiute dar mai grosutze, ceapa solzisori mai mari.



intr.un vas , eu am folosit de yena, punem morcovul , ceapa, cimbrul, usturoiul( tb doar strivit), boabele de piper si foile de dafin si deasupra antricotul prajit in prealabil, sucul de rosii sau ketchup.ul si cele 5 linguri rase de ulei. Turnam apa fiarta si la cuptorul preincalzit.



lasam sa se patrunda bine carnita , o mai intoarcem din cand in cand si cand a scazut jumate din sos, punem si vinul si lasam sa scada sa ramana un sos mai consistent.



cartofii ii curatam , spalam si ii taiem rondele mai grosutze, punem intro tava putin ulei , cartofii, sa nu fie in strat prea gros, sare putin piper si 2-3 catei usturoi zdrobiti si al cuptor cu ei pana sunt gata.



# reteta era cu o singura cana de apa calda eu am pus 2 in reteta ca sa iasa mai fraged antricotul.

# tava in care facem cartofii trebuie sa fie de teflon ca sa nu se lipeasca cartofii
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de antricot inabusita cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Tochitura moldoveneasca

Tochitura moldoveneasca

Intai de toate facem mamaliga care trebuie sa fiarba la foc mic, acoperita 35-40min., timp in

69 voturi    16 comentarii
1h
Fripturi
Rulada Serrano de curcan

Rulada Serrano de curcan

Baby carrots le punem la fiert in apa cu sare, in timp ce feliem ardeiul gras si condimentam feliile

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    O bunatate !

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2010

    da ff buna

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2010

    Foarte aromata !*****

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • * antricot de manzat
  • * 1-2 morcovi
  • * 1-2 cepe mai mici
  • * 2 frunze dafin
  • * 3-4 boabe piper
  • * 3 linguri ulei
  • * 2-3 pasta rosii sau ketchup
  • * 1 pahar vin (alb sau rosu)
  • * 2 cani apa fierbinte
  • * cartofi pt copt
  • * putin cimbru
  • * sare
  • * 2-3 fire patrunjel verde
  • * 4-5 catei usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

10 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura Turnulet,