autor:

Manolovici Eugen

» » Fripturi

Friptura de iepure cu smantana

Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 mai 2010

Ingrediente
500g carne de iepure ( muschiul cu sira spinarii ), 150 g slanina afumata, 100g margarina, 400 ml supa de oase, 1/2 kg smantana, 200 ml vin rosu, sare, piper, boia

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Curatam carnea de pielita, o spalam, o implantam cu bucati de slanina, o saram, piperam , prafuim cu boia si o punem la incins cu margarina intr-o tava.Adaugam din cand in cand supa de oase. Cand carnea este aproape gata, turnam vinul, mai lasam pe foc moale inca 15 minute, iar la urma adaugam smantana , dam cateva clocote, mestecand sa nu se prinda si gataaaaaa !!! Pofta buna !!!! UN GAND : Ceea ce faci prin bunavointa este foarte lesne - CILIBI MOISE
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Saramura de crap

Saramura de crap

Se curata pesti de intestine si branhii, se spala, se imbraca abundent cu sarea grunjoasa.Gratarul

4 voturi    3 comentarii
40 min
Fripturi
Friptura de pui la coptor in vas de lut

Friptura de pui la coptor in vas de lut

Vasul de lut se scufunda in chiuveta plina cu apa timp de 20 min., in acest timp pregatim puiul.

3 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    buna reteta asta ; si vorba Mariei Elena ...bune si proverbele

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Imi place cum ai pregatit-o!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Bun iepurele, imi place carnea, e foarte gustoasa. Felicitari pt retete si proverbe.

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 500g carne de iepure ( muschiul cu sira spinarii )
  • 150 g slanina afumata
  • 100g margarina
  • 400 ml supa de oase
  • 1/2 kg smantana
  • 200 ml vin rosu
  • sare
  • piper
  • boia

Raporteaza reteta

Retete
de Manolovici Eugen
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste,

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase, se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Chec, de la  Ancuta

Chec, de la Ancuta

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma.,

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

buna reteta asta ; si vorba Mariei Elena ...bune si proverbele

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpite si cartofi cu usturoi si rozmarin la cuptor