autor:

PanaCris

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de miel

Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2018

Ingrediente
Șira spinării tăiată în 2 bucăți, Pentru marinadă:, ulei de măsline 500 ml, vin alb demisec 2000 ml, ceapă galbenă 2 bucăți, usturoi 5-6 căței, foi de dafin 4-5 bucăți, cimbru sălbatic de pădure, rozmarin, sare aromată a la Panacris, portocale 5 bucăți, Pentru fript:, slănină afumată cca. 50 g, usturoi 1 căpățână, ulei de măsline, vin alb demisec

Dificultate: Redusa Timp: 300h

0 voturi

Mod de preparare

Șira spinării se curăță și se așază într-un vas încăpător, recomandat ar fi unul de inox. Uleiul amestecat cu vinul, mirodeniile, slănina, usturoiul și ceapa și pune peste carne, dacă nu se acoperă pe deplin, se mai adaugă apă, cât să fie bine acoperit. Se lasă la rece la marinat, în pivniță sau în frigider în funcție dotarea fiecăruia, cca. 48 de ore.

După acest interval, șirele, se scot din marinadă, atenție nu se spală, doar se scurg bine și se așează într-o tavă termorezistentă. Se stropesc cu puțin ulei, se adaugă căței de usturoi în coajă, și feliile de slănină se pun deasupra pulpelor din loc în loc. Friptura să dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 15 minute până ce prinde culoare, întorcîndu-se pe toate părțile, apoi se stinge cu cca. 200 ml vin, se acoperă și se lasă la gătit la foc mic, 100 grade, cca. 180 de minute.

Friptura se servește alături de piure sau cartofi natur și obligatoriu de salată verde ;)

Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Friptura de miel cu cartofi marinata cu aparatul Food Saver

Friptura de miel cu cartofi marinata cu aparatul Food Saver

Pulpa de miel se spala si se curata de impuritati. Se usuca cu prosoape absorbante. Se aplica ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar
Friptura de miel insotita de sparanghel copt

Friptura de miel insotita de sparanghel copt

Se pun pulpele de miel, spalate in prealabil, intr-o tava, se presara condimentele, se toarna berea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

300h

0 voturi

Ingrediente

  • Șira spinării tăiată în 2 bucăți
  • Pentru marinadă:
  • ulei de măsline 500 ml
  • vin alb demisec 2000 ml
  • ceapă galbenă 2 bucăți
  • usturoi 5-6 căței
  • foi de dafin 4-5 bucăți
  • cimbru sălbatic de pădure
  • rozmarin
  • sare aromată a la Panacris
  • portocale 5 bucăți
  • Pentru fript:
  • slănină afumată cca. 50 g
  • usturoi 1 căpățână
  • ulei de măsline
  • vin alb demisec

Raporteaza reteta

Retete
de PanaCris
Sandwich cald

Sandwich cald

Se încinge cuptorul. Se tapetează tava cu hârtie de pergament. Se aşează feliile de pâine în

12 voturi    6 comentarii
20 min
Sandviciuri
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii. Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10

5 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prăjitură cu gem şi nuci

Prăjitură cu gem şi nuci

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt

9 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Ciulama de porumbei cu ciuperci proaspete