autor:

Sidy

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Friptura de miel cu plante aromate si piure in trei culori

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 aprilie 2013

Ingrediente
2 kg carne miel(pulpa), 1 caciulie usturoi, 250 ml vin rosu, 1 ceapa verde, 1 lingura mustar cu boabe, 2 linguri faina, verdeturi italiene, 2 linguri oregano, sare, piper, 1 kg cartofi, 2 morcovi, 300 g spanac, unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Pulpele de miel le crestam din loc in loc si introducem in locasul format cate un catel de usturoi.
Restul usturoiului il zdrobim si il amestecam cu oregano, verdeturi italiene, sare si piper.
Ungem un vas cu putin unt sau untura si punem pulpele presarate cu verdeturi pe ambele parti.
Ceapa o taiem marunt cu frunze cu tot si o amestecam cu vinul.Pastram deoparte o cana din acest amestec pentru prepararea sosului si restul vinului il punem in vas peste pulpe.
In cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade punem pulpele la copt.
Din cand in cand ungem carnea cu sosul din tava pina se rumeneste friptura frumos pe ambele parti.
Preparam sosul scurgand sosul ramas in tava, dupa ce am scos friptura pe un platou ( dar o pastram la cald).
Adaugam apa pina se umple o cana de 200 ml.
Punem unt( untura) intr-o tigaie si adaugam faina, sosul de carne, mustarul si cana cu sos ce am pastrat-o.
Lasam la fiert si amestecam continuu pina se ingroasa putin sosul si da in clocot..Daca este cazul asezonam.
Preparam un piure din cartofii fierti, altul din morcovii fierti si altul din spanac.
Servim friptura cu piure in trei culori, sos si salata verde.
Pofta mare !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/04/friptura-de-miel-cu-plante-aromate-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu plante aromate si piure in trei culori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de porc impanata la cuptor

Friptura de porc impanata la cuptor

Se unge bucata de carne intreaga cu putin mustar si ulei de masline si se condimenteaza pe toate

6 voturi    4 comentarii
40 min
Fripturi
Friptura de pui la cuptor cu legume

Friptura de pui la cuptor cu legume

Carnea se portioneaza in bucati mai mici,pieptul de pui se bate cu ciocanul de snitele, pulpele se

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2013

    O BUNATATE PENTRU PASTELE CARE VINE

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2013

    Culoare si savoare in farfuria ta :) un deliciu !

  • cotizo

    cotizo (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2013

    Arata minunat ! Si a fost ata de gustoasa.... Mai vreau o portie...se poate ?

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

O BUNATATE PENTRU PASTELE CARE VINE

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Gãinã umplutã "à Chefe" în sos de portocale si cimbrisor
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania