Carnea se taie, se spala, se curata de seu si se opareste in apa cu otet in care puteti eventual adauga foaie de dafin si enibahar.
Se face un bait din mirodenii cu putin ulei si cu vin si se unge carnea care se acopera si se da la rece pentru cateva ore (eventual de seara pana dimineata).
Se unge tava cu putin ulei si se monteaza friptura apoi se adauga vin astfel incat lichidul sa ajunga la jumatatea nivelului tavii. Carnea se mai poate stropi cu putin ulei pe deasupra.
Personal, prefer tavile de ceramica smaltuita sau eventual vasele de Jena.
Se acopera tava (cu capac sau cu staniol) si se pune in cuptorul deja incins la foc potrivit spre slab.
Dupa un sfert de ora se intoarce carnea si se pune la cuptor inca un sfert de ora.
Intre timp, se amesteca rosiile decojite (pasate cu furculita) cu zeama lor, cu putin busuioc si inca putin vin.
Se toarna amestecul peste carne, se mai lasa la cuptor fara sa se acopere ca sa se rumeneasca si sa mai scada sosoul. Din cand in cand mai deschidem cuptorul si folosim o lingura sa mai stropim carnea cu zeama din tava.
Se serveste cu cartofi natur sau cu orez cu legume si cu un vin rosu (demi)sec. Se orneaza cu patrunjel verde in momentul servirii.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii