autor:

Cristina Oprica

» » Fripturi

Friptura de miel la cuptor

Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Ingrediente
Carne de miel (pulpla, spata, muschi, cateva coaste)., Vin negru sec, Ulei, Mirodenii (cimbru, boia dulce, menta, busuioc, rozmarin, nucsoara), Rosii decojite (din conserva), Sare, Otet pentru oparit

Dificultate: Medie Timp: 5h

2 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie, se spala, se curata de seu si se opareste in apa cu otet in care puteti eventual adauga foaie de dafin si enibahar.
Se face un bait din mirodenii cu putin ulei si cu vin si se unge carnea care se acopera si se da la rece pentru cateva ore (eventual de seara pana dimineata).
Se unge tava cu putin ulei si se monteaza friptura apoi se adauga vin astfel incat lichidul sa ajunga la jumatatea nivelului tavii. Carnea se mai poate stropi cu putin ulei pe deasupra.
Personal, prefer tavile de ceramica smaltuita sau eventual vasele de Jena.
Se acopera tava (cu capac sau cu staniol) si se pune in cuptorul deja incins la foc potrivit spre slab.
Dupa un sfert de ora se intoarce carnea si se pune la cuptor inca un sfert de ora.
Intre timp, se amesteca rosiile decojite (pasate cu furculita) cu zeama lor, cu putin busuioc si inca putin vin.
Se toarna amestecul peste carne, se mai lasa la cuptor fara sa se acopere ca sa se rumeneasca si sa mai scada sosoul. Din cand in cand mai deschidem cuptorul si folosim o lingura sa mai stropim carnea cu zeama din tava.
Se serveste cu cartofi natur sau cu orez cu legume si cu un vin rosu (demi)sec. Se orneaza cu patrunjel verde in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

Carnea de miel se cresteaza bine si eventual se imparte in bucati . Se aseaza in tava si se adauga

28 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

Taiem carnea in bucati potrivite, o spalam bine si o uscam. Facem o pasta din 5 catei de usturoi,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • mihai1912 (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009

    Interesant amestecul de rosii decojite, busuioc si vin. Am sa-l incerc.

Dificultate

Medie

Timp

5h

2 voturi

Ingrediente

  • Carne de miel (pulpla
  • spata
  • muschi
  • cateva coaste).
  • Vin negru sec
  • Ulei
  • Mirodenii (cimbru
  • boia dulce
  • menta
  • busuioc
  • rozmarin
  • nucsoara)
  • Rosii decojite (din conserva)
  • Sare
  • Otet pentru oparit

Raporteaza reteta

mihai1912 (Chef de cuisine)

Interesant amestecul de rosii decojite, busuioc si vin. Am sa-l incerc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Snitele cu sos de smântânã si ciuperci(Bifinhos c/cogumelos)