Friptura de miel la cuptor

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Carne de miel (pulpla, spata, muschi, cateva coaste).
  • Vin negru sec
  • Ulei
  • Mirodenii (cimbru, boia dulce, menta, busuioc, rozmarin, nucsoara)
  • Rosii decojite (din conserva)
  • Sare
  • Otet pentru oparit

Mod de preparare

Carnea se taie, se spala, se curata de seu si se opareste in apa cu otet in care puteti eventual adauga foaie de dafin si enibahar.

Se face un bait din mirodenii cu putin ulei si cu vin si se unge carnea care se acopera si se da la rece pentru cateva ore (eventual de seara pana dimineata).

Se unge tava cu putin ulei si se monteaza friptura apoi se adauga vin astfel incat lichidul sa ajunga la jumatatea nivelului tavii. Carnea se mai poate stropi cu putin ulei pe deasupra.

Personal, prefer tavile de ceramica smaltuita sau eventual vasele de Jena.

Se acopera tava (cu capac sau cu staniol) si se pune in cuptorul deja incins la foc potrivit spre slab.

Dupa un sfert de ora se intoarce carnea si se pune la cuptor inca un sfert de ora.

Intre timp, se amesteca rosiile decojite (pasate cu furculita) cu zeama lor, cu putin busuioc si inca putin vin.

Se toarna amestecul peste carne, se mai lasa la cuptor fara sa se acopere ca sa se rumeneasca si sa mai scada sosoul. Din cand in cand mai deschidem cuptorul si folosim o lingura sa mai stropim carnea cu zeama din tava.

Se serveste cu cartofi natur sau cu orez cu legume si cu un vin rosu (demi)sec. Se orneaza cu patrunjel verde in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise